«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Impact direct, prin servicii sociale

Data adaugare: 2015-05-14
Postat de: Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia “Alaturi de voi” Romania va invita, in data de 19 mai 2015, la ora 11.00, la Hotel Unirea – mezanin, la lansarea proiectului „IMPACT DIRECT!” -care va fi implementat in Iasi, Constanta si Mures.

Prin acest proiect, realizat in parteneriat cu CARITAS Norvegia, pe o perioada de 12 luni (1 aprilie 2015 – 31 martie 2016), se vor acorda servicii sociale pentru copii si tineri din grupuri vulnerabile, inclusiv cu dizabilitati, de etnie roma si afectati de migratie din judetele Iasi, Constanta si Mures. 
Principalele activitati propuse prin proiect se refera la: 

1. Cresterea calitatii vietii pentru 300 copii si tineri din grupuri vulnerabile, cu dizabilitati si etnie roma, prin accesarea unui pachet integrat de servicii sociale oferit in Centrele de Zi ale ADV din Iasi, Constanta si Mures si prin accesarea atelierelor ocupationale, in 4 domenii;

2. Pilotarea a doua noi servicii in judetul Iasi – internship si job-coaching – prin care 6 tineri cu dizabilitati si/sau de etnie roma vor fi pregatiti profesional, iar 3 dintre ei vor fi angajati pe piata libera a muncii;

3. Replicarea serviciului de integrare a migrantilor la ADV Iasi, dupa modelul CARITAS Norvegia, care va fi accesat de cel putin 50 persoane; 

4. Intarirea capacitatii organizationale/cresterea vizibilitatii ADV Romania in domeniul serviciilor sociale, prin revizuirea strategiei fundatiei pentru perioada 2015-2020 si derularea evenimentului Funda Umana. 

 “Investitia in servicii sociale pentru copii din grupuri vulnerabile este extrem de importanta pentru dezvoltarea societatii. Din pacate, saracia, marginalizarea si discriminarea sunt prezente in societatea noastra, si efectele asupra copiilor sunt drastice. Ceea ce vom face noi nu rezolva definitiv situatia acestor copii, dar o imbunatateste, in primul rand pentru ca ofera modelul de interventie si demonstreaza ca se poate, daca depui efort si investesti eficient” – a declarat dna Angela Achitei, presedinte ADV Romania.
Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, si are un buget de 166,666.00 Euro, din care 150.000 Euro finantare nerambursabila.
Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.
Pentru detalii privind evenimentul de lansare si proiectul, poate fi contactata dna Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania (tel. 0740513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro).


ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile