«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Asociația Minte Forte Cluj-Napoca lansează Centrul Minții

Data adaugare: 2013-03-12
Postat de: Minte Forte


11 martie 2013

Asociația Minte Forte din Cluj-Napoca anunță lansarea celui mai nou proiect al său, „Centrul Minții – consiliere psihologică şi informare în sănătate mintală”, pe data de 11 martie 2013. Centrul Minții oferă două tipuri de servicii:

- consiliere psihologică accesibilă grupurilor dezavantajate socio-economic din Cluj-Napoca şi

- educaţie gratuită în prevenirea şi tratamentul problemelor de sănătate mintală publicului larg.

O echipă formată din cinci membri Minte Forte și zece psihologi vor lucra împreună pentru a ameliora capacitatea clujenilor de a face față problemelor de sănătate mintală și a le creşte gradul de informare cu privire la acestea. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă iniţială de un an între martie 2013 – februarie 2014, cu obiectivul pe termen lung de a-şi permanentiza activitatea. Atât serviciile de consiliere, cât și cele de informare vor fi oferite la sediul Minte Forte de pe strada Rene Descartes, nr. 6, etaj I.

Lansarea coincide cu startul Săptămânii de Conștientizare a Creierului (11-17 martie), o campanie globală pentru creșterea gradului de informare cu privire la progresele realizate în cercetarea creierului.

Detalii despre proiect

În sfera serviciilor de consiliere psihologică vor intra evaluarea, propunerea și implementarea unui plan de intervenție, precum și monitorizarea progresului beneficiarilor. Se va oferi atât consiliere individuală, cât și de grup. Ședintele de consiliere vor fi oferite în schimbul unei contribuții de 10RON/ședință. Programările pentru consiliere se vor face individual prin telefon la numărul 0743 568 525 sau prin email la adresa consiliere@minteforte.ro.

Informarea pe teme de sănătate mintală se va realiza prin materiale informative în format fizic sau electronic, prin îndrumarea publicului inspre serviciile de sănătate mintală potrivite nevoilor lor, dar și prin evenimente publice precum seminarii, proiecții de film, prezentări etc. Ședintele de informare vor fi gratuite. Mai multe detalii despre oportunitățile de informare pe teme de sănătate mintală oferite de Centrul Minții se pot obține la numărul 0743 568 525 sau prin email la adresa informare@minteforte.ro.

Alexadra Georgescu, coordonatoarea proiectului, despre nașterea ideii unui Centru al Minții și provocările cărora acest proiect va trebui să le facă față:

„Centrul Minții a pornit, de fapt, de la observațiile din cadrul altor proiecte Minte Forte, cum ar fi Săptămâna Sănătății Mintale, în care oamenii s-au arătat foarte interesați de problematica sănătății mintale. Unii dintre ei chiar au apelat la specialiștii invitați pentru terapie sau consiliere, astfel că ne-am gândit să creăm un proiect care să vină în întâmpinarea ambelor nevoi semnalate. Ne-am dorit însă să includem nu doar persoanele care deja își permit aceste servicii, ci și pe cei care din cauza unor probleme financiare nu le-ar accesa niciodată – șomeri, pensionari, studenți fără venituri, persoane cu handicap, familii monoparentale, familii cu mai mult de doi copii etc. Ne propunem, așadar, ca în decursul unui an să oferim cât mai multor persoane consiliere psihologică și informații privind sănătatea mintală.

În ceea ce privește posibile obstacole de depășit, consider că cea mai mare provocare va fi aceea de a înlătura stigma atașată problemelor sau tulburărilor mintale și aceea de a-i face pe oameni să înțeleagă că a merge la consiliere este un lucru benefic pentru dezvoltarea lor personală și profesională.”

Despre Asociația Minte Forte

Asociația Minte Forte, fondată in 2010, este o organizație non-profit dedicată promovării sănătății mintale pozitive prin inițiative educative adresate publicului larg, suport asigurat persoanelor cu probleme de sănătate mintală și prin proiecte de dezvoltare personală. Printre acțiunile sale se numără anuala Săptămână a Sănătății Mintale, un proiect de terapie asistată de animale pentru copii, activități recreaționale pentru copiii de la Clinica de Psihiatrie Infantilă, ateliere de dezvoltare personală individuală și parteneriate internaționale. Următorul proiect pregătit de organizație publicului clujean va fi cea de-a patra ediție a Săptămânii Sănătății Mintale în perioada 22-28 aprilie 2013. Mai multe informaţii despre organizație și proiectele noastre se pot găsi pe site-ul nostru la adresa http://minteforte.ro/.


ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile