«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

S-a infiintat FONSS

Data adaugare: 2014-05-12
Postat de: Fundatia Alaturi de Voi Romania
Zece organizatii neguvernamentale partenere in proiectul ”VOCEA ONG pentru comunitate!”- Fundatia “Alaturi de Voi” Romania, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii Iasi, Centrul Diecezan Caritas Iasi, Centrul de Dezvoltare Sociala, Fundatia COTE, Fundatia Iosif, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Star of Hope si Fundatia World Vision Romania - au infiintat Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale- FONSS.

Noua federatie are sediul la Iasi si isi propune sa contribuie la intarirea capacitatii organizatiilor neguvernamentale din Romania de a acţiona in domeniul serviciilor sociale pentru atingerea urmatoarelor scopuri: promovarea implicarii organizatiilor neguvernamentale din Romania in politica locala, regionala, nationala, europeana si transfrontaliera pentru dezvoltarea serviciilor sociale; sprijinirea organizatiilor neguvernamentale din Romania de a contribui efectiv la dezvoltarea sustenabila in comunitate a serviciilor sociale; constientizarea cetatenilor privind importanta dezvoltarii serviciilor sociale in comunitate ca mijloc de incluziune si combatere a saraciei.

Primul consiliu director al FONSS este format din ADV Romania (detine presedintia), Fundatia Servicilor Sociale Bethany, birou zonal Iasi (detine si vicepresedintia), Organizatia Salvati Copiii Iasi (detine si vicepresedintia), Wold Vision Romania si Fundatia Star Of Hope Romania.

FONSS va functiona deocamdata la nivelul Regiunii Nord Est  si va fi sustinuta prin proiectul ”VOCEA ONG pentru comunitate!” finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Iata cateva dintre gandurile fondatorilor FONSS despre noua federatie si proiectul ”Vocea ONG pentru comunitate!”:

Angela Achitei – presedinte FONSS – „Ca federatie ne propunem sa fim un pol de putere si o voce unică în ceea ce priveste domeniul serviciilor sociale. Vrem sa constientizam comunitatea si in special autoritatile locale si centrale, ca investitiile trebuie realizate in sfera serviciilor sociale si nu in sfera prestatiilor, care nu scot persoana din starea de vulnerabilitate, ci dimpotriva ii creaza dependenta. De asemenea, ne dorim ca ONG-urile sa fie privite ca investitori in comunitate, care atrag fonduri si resurse, creaza locuri de munca, vin cu solutii inovative la probleme si ofera servicii specializate in mod gratuit pentru cei in nevoie. Dezvoltarea serviciilor sociale este strans legata de agenda publica si viziunea comunitatii in ceea ce priveste integrarea si ocuparea grupurilor vulnerabile, iar ONG-urile sunt un partener strategic care trebuie consultat si implicat in orice proces de planificare si dezvoltare in domeniu. Ne propunem un dialog constructiv, o voce unica care pledeaza pentru servicii sociale si parteneriat in ceea ce priveste incluziunea si combaterea saraciei!”

Diana Paius, vicepresedinte FONSS – „Proiectul „Vocea ONG pentru comunitate!” vine intr-un moment in care este nevoie mai mult ca oricand de o colaborare reala, clara si eficienta intre societatea civila si autoritatile publice locale si centrale, care sa aduca efecte benefice si imediate asupra serviciilor sociale atat de necesare la nivelul comunitatii noastre. Cele 10 organizatii neguvernamentale partenere in acest demers isi pun in comun resursele si experienta care depaseste 20 de ani de activitate si zeci de mii de beneficiari asistati, pentru a produce schimbari care sa le permita in continuare sa dezvolte servicii durabile si cu impact pentru miile de oameni care depind de acestea. FONSS va fi o reusita!”

Corina Mighiu, vicepresedinte FONSS – ”Prin acest proiect s-a implinit un vis, un ideal, mai multe organizatii active si importante care ofera de peste 20 de ani servicii sociale si-au pus in comun ideile, obiective si resursele pentru a deveni o VOCE a beneficiarilor lor in comunitatea ieseana si nu numai.”

Aura Vatamaniuc, membru consiliu director - “FONSS  intareste credibilitatea sectorului ONG in comunitate si pregateste calea dezvoltarii unui parteneriat durabil intre sectorul public si cel privat “. 

Magda Camanaru, membru consiliu director  - "Fundatia World Vision Romania stie ca, pentru a se dezvolta, o societate trebuie sa invete sa cante pe mai multe voci, ca si cum ar fi una. FONSS, asadar Vocea ONG - rezonanta, puternica si perseverenta, reuneste intr-un mesaj comun problemele si realizarile societatii civile in slujirea celor vulnerabili.”

Ghica Sebastian, director executiv  Fundatia Iosif - “FONSS si  implicit proiectul Vocea ONG,  aduc impreuna oameni de calitate si organizatii profesioniste care au trecut cu bine testul timpului. Impreuna putem face mai mult si mai bine. Beneficiarii nostri precum si intreaga comunitate nu au decat de castigat din acest efort conjugat. Pentru mine e o incurajare sa colaborez si sa lucrez alaturi de oameni ce sustin aceleasi valori si sunt pe aceeasi lungime de unda.”

Catalin Luca, director executiv Asociatia Alternative Sociale - ”FONSS reprezinta oportunitatea de a comunica catre autoritati si comunitate volumul, calitatea si utilitatea muncii facute de noi in domeniul social. ”

Egidiu Condac, director CARITAS Iasi - "Daca am ajuns la acest nivel de dezvoltare in comunitate prin crearea FONSS, inseamna ca ne aflam in fata unei noi oportunitati importante si necesare, pe care consider ca trebuie sa o fructificam la maxim. Imi exprim o mare speranta in realizarea unui dialog constructiv si eficient intre actorii sociali si autoritati in favoarea incluziunii sociale si a binelui comun.”

Roxana Atesoae, reprezentant Centrul de Dezvoltare Sociala - „Cred ca organizatiile neguvernamentale din Romania  se pot implica in politica locala, regionala, nationala, europeana si transfrontaliera pentru dezvoltarea serviciilor sociale, pentru ca au ajuns la o maturitate organizationala care le permite crearea de parteneriate functionale cu decidentii publici si invitarea sectorului public la o abordare complexa si sustenabila a serviciilor sociale. FONSS va fi sansa beneficiarilor din regiune de a avea servicii sociale de calitate.”

Iulian Ghica, director executiv Fundatia COTE – ”Activitatile FONSS vor mari vizibilitatea sectorului ONG in comunitate si vor duce la cresterea receptivitatii autoritatilor la vocea ONG-urilor care ofera servicii sociale”.

Pentru detalii privind evenimentul sau alte informatii referitoare la proiect poate fi contactata -Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, tel. 0740-513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro sau poate fi accesata pagina de facebook https://www.facebook.com/VoceaONG?ref=hl

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati: www.eeagrants.org

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile