«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Ziua Portilor Deschise

Data adaugare: 2014-05-13
Postat de: Fundatia Alaturi de Voi Romania
Fundatia “Alaturi de Voi” Romania va invita, in data de 15 mai 2014, la “Ziua Portilor Deschise la Centrul National de Economie Sociala”, situat in str. Bazinelor, nr. 5, sat Uricani, com. Miroslava, jud. Iasi (cca 300 m de E85, fata in fata cu poarta principala a S.C. Antibiotice S.A. Iasi), Util Deco Constanta  (str. Decebal, nr. 49) si Util Deco Mures (str. Cosminului nr. 14).

Cu acest prilej, portile unitatilor protejate Util Deco vor fi deschise tuturor vizitatorilor, intentia noastra fiind de a facilita un transfer de experienta in ceea ce priveste organizarea si functionarea acestui centru si de a demonstra ca se poate face activitate economica de calitate cu angajati - persoane cu dizabilitati si persoane din grupuri vulnerabile.

Mentionam ca,  Centrul de Economie Sociala este un model de buna practica la nivel national, care a fost construit in perioada 2011 – 2012, reprezentand o investitie de aproximativ 0,5 mil. Euro, si in cadrul caruia functioneaza una din cele 3 unitati protejate autorizate, Util Deco, pe care Fundatia “Alaturi de Voi” Romania le detine in Iasi, Constanta si Tg. Mures.

Tot la Iasi puteti vizita unul din atelierele de croitorie - dotat prin acest proiect „Construim durabil prin economie sociala”, si inaungurat in luna septembrie 2013 sau Serviciul de arhivare fizica, elecronica si depozitare documente - care functioneaza intr-o cladire noua, dotata la standarde europene. 

De asemenea, la Tg Mures functioneaza si Magazinul Social Util Deco, in care sunt comercializate toate produsele unitatilor protejate ADV Romania.

Oferta integrala Util Deco poate fi vizualizata pe magazinul on-line www.shop.utildeco.ro , iar detalii cu privire la Serviciul de arhivare fizica, elecronica si depozitare documente sunt postate pe www.depozitarhivare.ro  .

Ziua Portilor Deschise este o activitatea care se adreseaza in special reprezentantilor institutiilor care au ca obiect de activitate integrarea socio-profesionala a persoanelor apartinand categoriilor defavorizate si care au infiintate structuri de economie sociala sau doresc sa dezvolte programe de economie sociala, atat autoritati locale, cat si organizatii neguvernamentale, dar si altor persoane interesate de domeniu.

Evenimentul are loc in cadrul proiectului “Construim durabil prin economie sociala”, derulat in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Proiectul a fost demarat in iulie 2013 si se finalizeaza in luna decembrie 2014, beneficiind de un buget de 244.500 CHF.

Asteptam confirmarea participarii dumneavoastra pana marti 13 mai 2014, ora 16.00, prin e-mail la adresa manuela.iftimoaei@alaturidevoi.ro sau telefonic la numerele 0232.275568/0757 110242, persoana de contact – Manuela Iftimoaei, coordonator national proiect.
 
Speram ca, prin participarea dumneavoastra la eveniment, modelul de buna practica Util Deco va contribui la dezvoltarea unor programe similare in cadrul institutiei in care activati.

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile