«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Detaliu stire

Data adaugare: 2012-07-26
Postat de: Asociatia Centrul de Promovare Turistica Iasi

Lansare proiect „MEȘTEȘUGUL ȘANSA TINERILOR ANTREPRENORI”

 

Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iași derulează în perioada 01.08.2012-28.10.2012 proiectul „Meșteșugul - șansa tinerilor antreprenori”, proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, Acțiunea 1.2. Tineri pentru Europa, Sub-Acțiunea Inițiative ale tinerilor, aprobat, gestionat şi monitorizat in România de către ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Valoarea proiectului se ridică la 2496 euro.

Acțiunea principală a proiectului va avea loc în perioada 1-6 august 2012, în comuna Bârnova, în Parcul „Arca lui Noe”, administrat de Fundația „Izvor”. Astfel, 20 de tineri din comunitatea locală vor participa la o serie de activități ce au scopul de a-i învăța două meșteșuguri tradiționale românești, cioplituri în lemn și țesut la gherghef, ce vor fi exploatate ulterior din punct de vedere antreprenorial. Proiectul își propune să întărească gradul de informare și educare a tinerilor in mediul rural, într-un mod informal, prin promovarea valorilor europene și a oportunităților de dezvoltare personală și profesională. Workshop-urile vor fi ținute de formatori din Republica Moldova și România, iar proiectul este implementat în parteneriat cu Asociația „ART - Meșteșugurile Prutului” și Fundația „Izvor”.

Proiectul propune implicarea tinerilor în promovarea valorilor culturale tradiționale ale comunității în baza unui demers creativ ce îmbină metodele non-formale și învățarea activă prin lucru în echipă, jocuri de rol și jocuri de tip treasure hunt.  De asemenea, cei 20 de tineri vor vizita gratuit Ansamblul Monument Istoric Mănăstirea Golia Iași, în data de 6 august 2012.

Lucrările realizate de tineri vor fi expuse la finalul proiectului și vor putea fi accesibile publicului larg într-o expoziție organizată în Turnul Golia de către Asociația „Centrul de Promovare Turistică” Iași.

 


ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile