«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Conferinta Nationala a Economiei Sociale "O noua economie, o economie pentru toti"

data eveniment: 9.09.2011

(Acest eveniment s-a desfasurat in data de 9 septembrie 2011. Pentru detalii referitoare la participanti si subiectele prezentate in cadrul conferintei va rugam sa accesati pagina Conferinta Nationala "O noua economie, o economie pentru toti" din sectiunea Resurse)

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) organizeaza Conferinta Nationala a Economiei Sociale din Romania 2011 “O noua economie, o economie pentru toti”, ce va avea loc in Bucuresti in data de 09 septembrie 2011 incepand cu ora 12.00. Locatia exacta va fi comunicata in timp util.

Accesul la conferinta este gratuit. Va puteti inscrie, completand formularul disponibil AICI .
Inscrierile au loc in perioada 02.08.2011 – 26.08.2011 in limita locurilor disponibile.

Evenimentul are loc sub egida Institutului de Economie Sociala si aduce impreuna cei mai importanti actori ai economiei sociale din Romania: ONG-uri, case de ajutor reciproc, cooperative, organizatii cu rol socio-economic din domeniul agricol si silvic (asociatii de producatori, obsti de proprietari de paduri), etc.

Participantii vor avea ocazia de a dezbate doua teme fundamentale:

  • Situatia actuala a sectoarelor economiei sociale – provocari, constrangeri, oportunitati;
  • Cadrul legal pentru economia sociala aflat in elaborare sau in dezbaterea Parlamentului – “Legea cadru a economiei sociale” propusa de Ministerul Muncii si “Legea antreprenorului social” adoptata deja de Senat si programata pentru dezbatere la Camera Deputatilor in sesiunea din toamna.


In cadrul Conferintei, va fi lansat primul studiu al Institutului  Economiei Sociale infiintat de FDSC, respectiv Atlasul economiei sociale din Romania, editia 2011, care contine date statistice de ansamblu si principalele evolutii din ultimii 10 ani ale sectoarelor de baza ale economie sociale in Romania: organizatii neguvernamentale, case de ajutor reciproc, cooperative, organizatii cu rol socio-economic din domeniul agricol si silvic (asociatii de producatori, obsti de proprietari de paduri).

Pentru a vizualiza Agenda preliminara a Conferintei, va rugam accesati acest link.

Conferinta “O noua economie, o economie pentru toti” deschide caravana ONGFest – Targul  Economiei Sociale, care va avea loc in perioada 9 septembrie – 16 octombrie, in 10 orase din tara – Bucuresti, Iasi, Bacau, Miercurea-Ciuc, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Sibiu, Craiova si Constanta. In cadrul targului, in celelalte orase din tara, Conferinta va fi replicata sub forma unor ateliere pe tema economiei sociale – mini-conferinte cu un format asemanator, organizate in locatiile ONGFest - Targul Economiei Sociale.

Va invitam cu aceasta ocazie organizatia dvs., precum si pe cele afiliate, sa participati ca expozanti la ONGFest 2011 – Targul Economiei Sociale Bucuresti.
Targul, organizat in aer liber in Bucuresti, va da posibilitatea miilor de vizitatori sa va cunoasca mai bine.
Mai multe informatii despre ONGFest – Targul Economiei Sociale, puteti citi  AICI .

Evenimentele au loc in cadrul proiectului  PROMETEUS - Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educaţie şi formare profesionala la standarde europene, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in oameni! Proiectul este implementat de FDSC in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, Universitatea Bucuresti – Facultatea de Sociologie, European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises si Centrul National de Pregatire in Statistica.

Pentru detalii suplimentare, puteti scrie pe adresa de e-mail valentina.bogdan@fdsc.ro sau puteti suna la numarul de tel. 021 310 01 77 / 81, persoana de contact Valentina Bogdan, Asistent de proiect.


ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile