«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Invitație la workshop de fotografie cu Sorin Onișor și Village Life

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2014-10-16

 

 

Sorin Onisor si-a castigat titlul de fotograf al satului romanesc cutreierand tara in incercarea de a pastra vii, macar pe pelicula, peisajele, oamenii, mestesugurile si traditiile specifice satelor romanesti. A fotografiat de-a lungul timpului oamenii Deltei, fierarii din Transilvania si Banat, ultimii bocsari si peisajele idilice ale Bucovinei, Maramuresului sau ale zonei Buzaului.

De cativa ani, el impartaseste din secretele fotojurnalismului etnografic in cadrul unor ateliere de fotografie itinerante in mai multe zone rurale din Romania dar si in afara tarii. Fotografiile realizate in aceasta continua “hoinareala” au fost cuprinse in expozitii in tara si in strainatate si au fost de multe ori premiate.

Intre 6-9 noiembrie Sorin Onisor invita pasionatii de fotografie intr-una dintre comunitatile Village Life, in Oltenia de sub munte (zona Horezu, Parcul National Buila Vanturarita). Desi foarte bogata din punct de vedere natural si cultural, zona nu este foarte bine cunoscuta de romani si cu atat mai putin de straini.

Workshop-ul de fotografie cu Sorin Onisor “Oltenia de sub munte” este, pe langa o oportunitate de a va imbunatati abilitatile de fotografie, si o ocazie de a explora padurile si crestele Parcului National Buila Vanturarita, manastirile brancovene, atelierele si targul mesterilor olari de la Horezu, muzeul trovantilor sau cheile Bistritei.

Comuna Costesti, care va gazdui workshopul, face parte din programul de turism rural responsabil al Village Life prin intermediul caruia zona a gazduit in ultimii doi ani turisti atat din Romania cat si din SUA, Germania sau Franta.

Programul asociatiei Village Life se adreseaza unei categorii speciale de turisti care este in cautarea unei reconectari cu natura, cu valorile si cu stilul de viata simplu, caracteristice vietii la sat. Raspunsul la aceasta cerere a turistilor reprezinta in acelasi timp o oportunitate de dezvoltare economica si sociala a satelor implicate, atat prin sporirea veniturilor cat si prin interactiunea cu culturi, mentalitati si atitudini diferite.

Detalii si inscrieri la workshop-ul de fotografie “Oltenia de sub Munte”, din perioada 6-9 noiembrie se pot solicita la: sorin.onisor@gmail.com

Sursa stire: aici 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile