«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Invitatie la seminarul "Austeritatea nu functioneaza - O privire asupra dovezilor si sugestii pentru o noua abordare"

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2014-11-06



Asociatia de Ajutor AMURTEL Romania si Centrul pentru Dezvoltare Democratica au placerea sa va invite la seminarul de 2 zile "Austeritatea nu functioneaza - O privire asupra dovezilor si sugestii pentru o noua abordare" la FDSC, bld. Nerva Traian 21, 13-14 noiembrie, orele 14.00 - 17.30. 

Dupa mai multi ani de aparare a politicilor de austeritate in intreaga Europa, este din ce in ce mai evident: masurile de austeritate nu reduc datoriile guvernamentale, nu reduc somajul si nici nu stimuleaza cresterea economica. In loc sa vindece boala de la sursa, masurile de austeritate sunt ca si o chimioterapie  agresiva ale carei efecte secundare aproape ca omoara pacientul si slabesc mai mult un sistem imunitar deja slabit, lasandu-l mai vulnerabil ca niciodata in fata bolii.

Dar daca datoria guvernamentala nu mai poate fi controlata si auteritatea nu functioneaza, care sunt alternativele care ne pot duce inapoi la prosperitate?

Sunt intebari care vor fi discutate in cele doua zile de seminar.

Avem un invitat special, Tim Shanks, de la Institutul pentru un Nou Viitor Economic, care este in prezent co-autorul cartii “Dupa Criza Euro – Reconstruirea Economiei Globale de la Baza spre Varf”, care va fi publicata anul viitor. Tim este la a doua serie de workshopuri in Romania. El a conferentiat in Europa, America de Sud si Asia despre sistemul financiar si un viitor economic alternativ. El va realiza o analiza penetranta a situatiei curente in Europa si va oferi noi strategii si concluzii.    

Impreuna cu alti activisti si analisti, sunteti invitati sa dezbateti aceste idei, cum pot fi ele aplicate situatiei speciale a Romaniei si relationarii cu UE, in calitatea ei de stat membru.

Seminarul va atinge urmatoarele teme:

Joi 13 Noiembrie: Austeriatatea nu functioneaza!

14:00-15.30 Dovezi

16:00-17:30 Explicatii

Vineri 14 Noiembrie: Alternativa la austeritate

14:00-15:30  Reforme necesare

16:00-17.30  Schimbari structurale

Participarea la eveniment este deschisa cercetatorilor si activistilor din sfera economiei sociale, drepturilor omului, a protectiei mediului inconjurator si a dezvoltarii comunitare. Lucrarile vor avea loc in limba engleza.

Ca urmare a spatiului limitat, sunteti invitat(a) sa confirmati participarea inainte de 11 noiembrie completand formularul disponibil on-line la acest link.

Persoana de contact:  Didi,  email: didi@amurtel.ro,  telefon: 0744565252.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile