«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

PROGRESS - finantari europene pentru imbunatatirea politicilor sociale

Postata in: Stiri externe
Data: 2011-11-03

(sursa http://www.nonguvernamental.org)

PROGRESS este un program C.E. de ocupare si solidaritate sociala care vine in sprijinul atingerii obiectivelor U.E. de creare de locuri de munca, oferind sanse egale, nediscriminatorii.
Prezentul apel pentru propuneri de finantare vizeaza imbunatatirea calitatii si eficientei politicilor sociale, adaptate la noile nevoi si provocari sociale.

Proiectele vor urmari, in general, activitati de proiectare, gestionare si metode de evaluare a experimentelor sociale; strategii de extindere a experimentelor sociale si transfer si valorificare a rezultatelor pentru aplicarea lor intr-un context mai larg de masuri; activitati de cooperare si networking.

Domeniile pe care promotorii proiectelor le vor avea in vedere sunt: incluziunea sociala a grupurilor vulnerabile; serviciile de ingrijire a copilului; imbatranirea activa si sanatoasa; educatia tinerilor in vederea ocuparii pe piata fortei de munca.

Aplicantii principali sunt autoritatile publice si agentiile guvernamentale/semiguvernamentale de la nivel central, regional sau local din tarile participante la program, inclusiv Romania. Parteneriatul este obligatoriu, partenerii eligibili fiind organizatiile neguvernamentale, structuri private, institutii academice, diversi actori sociali. Parteneriatul extern nu este obligatoriu, este insa incurajat. Suma maxima disponibila este de 3.500.000 Euro, finantarea fiind de 80% din valoarea totala a proiectului. Nu sunt eligibile contributiile in natura.

Printre criteriile de evaluare se numara capacitatea organizationala a solicitantului si expertiza specifica. In acest sens, trebuie furnizata o lista a proiectelor relevante implementate in ultimii 3 ani.

Activitatile trebuie sa inceapa in intervalul 1 martie-1 iunie 2012, iar perioada de implementare este de minim 18 luni si maxim 2 ani.

Termenul limita de depunere a aplicatiilor este 15 noiembrie a.c. Aplicatiile trebuie trimise electronic si prin posta/depuse personal in doua exemplare. Detalii despre program pot fi accesate aici

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile