«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Parlamentul European sustine Economia Sociala: Intergrupul pentru Economie Sociala este acum constituit!

Postata in: Stiri externe
Data: 2015-02-16

 

 

Parlamentul European sustine Economia Sociala: Intergrupul pentru Economie Sociala este acum constituit!

  • Pe 27 ianuarie, Intergrupul pentru Economie Sociala a fost in mod oficial relansat de catre membrii sai. A fost ales noul birou ce integreaza deputati din 5 grupuri politice, din 6 tari.
  • Noul birou va decide, pentru urmatorii patru ani si jumatate, activitatile si prioritatile politice ale Intergrupului pentru Economie Sociala.
  • Economia Sociala reprezinta 2 milioane de intreprinderi si are in Uniunea Europeana peste 14 milioane de angajati platiti.

Noul Intergrup pentru Economie Sociala a fost relansat in mod oficial in timpul reuniunii sale constitutive, reuniune ce a avut loc pe 27 ianuarie la Parlamentul European, la Bruxelles. Membrii au ales un nou birou format din 5 co-presedinti si 2 vicepresedinti. Noul birou va decide, pentru urmatorii patru ani si jumatate, activitatile si prioritatile politice ale Intergrupului pentru Economie Sociala. Cu toate acestea, principalele linii directoare au fost deja convenite de catre membrii sai. Intergrupul va face apel la Comisia Europeana sa includa dezvoltarea sectorului de Economie Sociala printre prioritatile sale pe urmatorii cinci ani. Promovarea Economiei Sociale poate contribui la crearea de locuri de munca, crestere economica si o mai buna coeziune sociala in Uniunea Europeana.

Biroul Intergrupului de Economie Sociala este compus acum din 5 co-presedinti din 5 grupuri politice: Dl. Jens Nilsson (S&D-Suedia), Dl. Ramon Luis Valcárcel (PPE-Spania), Dna. Beatriz Becerra (ALDE-Spania), Dna. Marie-Christine Vergiat (GUE/NGL- Franta) si Dl. Sven Giegold (Grupul Verzilor/EFA-Germania) si din doi vicepresedinti, Dna. Sofia Ribeiro (PPE-Portugalia) si doamna Elena Gentile (S&D-Italia). Dl. Jens Nilsson va asigura de acum coordonarea membrilor Biroului.

Jens Nilsson a declarat: "Noi credem ca organizatiile de economie sociala ofera oportunitati pentru ca oamenii sa contribuie si sa joace un rol activ in dezvoltarea unei societati durabile. De aceea economia sociala este atat de importanta in consolidarea democratiei Europene, si de aceea am reusit sa obtinem un sprijin puternic de la cinci grupuri politice diferite in parlament. Acum asteptam cu nerabdare sa continuam dialogul cu sectorul".

Dl. Alain Coheur, presedintele Social Economy Europe, organizatia umbrela care se ocupa de Secretariat, a declarat: "In acest context actual de criza economica si sociala in UE, economia sociala reprezinta un potential important pentru cresterea economica si pentru crearea de locuri de munca si trebuie sa fie promovata de instituțiile UE. Economia sociala a demonstrat, in vremuri grele, capacitatea sa de a mentine locurile de munca si de a crea calitate: de exemplu, incepand cu anul 2008, in Spania au fost create 170.000 de noi locuri de munca si 25.000 de intreprinderi noi; este un mare succes".

Biroul intentioneaza sa organizeze doua audieri publice in aceasta primavara cu privire la includerea economiei sociale in randul prioritatilor politice ale Comisiei Europene pentru acest nou mandat. Pentru a asigura dezvoltarea si vizibilitatea economiei sociale, Intergrupul pentru Economie Sociala isi propune sa formuleze propuneri concrete catre Comisia Europeana.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile