«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Urmatoarea etapa in incluziunea financiara

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-03-18


Profesor al Universitatii Yale, domnul Dean Karlan a publicat in cadrul Stanford Social Innovation Review un articol cu privire la incluziunea financiara. In opinia acestuia organizatii nonprofit sunt cele care au dezvoltat conceptul de microfinantare pentru persoane apartinand grupurilor vulnerabile si in special pentru saraci.

Avand in vedere ca persoanele sarace nu au acces la creditare si nici nu au posibilitatea de a economisi prin intermediul produselor create de catre institutiile financiare traditionale, microcreditul s-a dezvoltat pentru a raspunde acestor provocari. Dean Karlan considera ca “exista trei roluri importante pe care entitatile nonprofit le pot juca in incluziunea financiara, roluri care necesita sustinere: ”promovarea microcreditarii in randul persoanelor pe care institutiile financiare traditionale nu le-au avut in vedere, construirea increderii intre entitatile nonprofit si persoanele pe care le deservesc si promovarea inovarii. 

Articolul este disponibil integral aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile