«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

EaSI Technical - un nou program pentru sustinerea microfinantarii in Europa

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-04-03





In Europa, cea mai mare parte a asistentei tehnice pentru institutii de microfinantare a fost acordata prin programul JASMINE, lansat ca initiativa pilot in Septembrie 2008 de catre Comisia Europeana si Banca Europeana de Investitii. Pe parcursul anilor 2008-2013, initiativa a fost gestionata cu success de Fondul European de Investitii, oferind asistenta tehnica pentru 70 de furnizori de microcredit in vederera cresterii calitatii procedurilor interne ale acestora.

Dat fiind impactul pozitiv al programului JASMINE si complementaritatea acestuia cu alte programe europene pentru microfinantare, cum ar fi instrumentele financiare gestionate de European Progress Microfinance Facility si Programul European pentru Angajare si Inovare Sociala (EaSI), activitatile de tip JASMINE au fost prelungite si in urmatoarea perioada de programare, 2014-2020.

Pentru a asigura o continuare coerenta a acestor activitati, initiativa a fost integrata platformei fi-compass, platforma dedicata serviciilor de consultanta privind instrumentele financiare gestionate de Fondurile Europene Structurale si de Investitii (ESIF) si instrumentele de microfinantare EaSI. Activitatile de sustinere a furnizorilor europeni de microcredit oferite de JASMINE in perioada 2008-2013 vor fi continuate in noua perioada de programare in cadreul „EaSI Technical Assistance”.

Primul apel pentru exprimarea interesului pentru identificarea si selectia a 30 de furnizori europeni de microcredit care sa beneficieze de asistenta tehnica EaSI a fost lansat in data de 6 martie 2015.

Furnizorii de microcredit interesati sa primeasca Asistenta Tehnica EaSI sunt invitati sa completeze si sa trimita aplicatia disponibila la acest link.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile