«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Cum pot ajuta intreprinderile sociale persoanele care se confrunta cu excluziunea financiara?

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-04-07


Intreprinderile sociale pot juca un rol important in furnizarea de servicii financiare, fiind implicare in activitati diverse, de la gasirea de solutii privind creditarea pe termen lung pana la educarea financiara a persoanelor.

Numarul persoanelor excluse din punct de vedere financiar este unul foarte mare in Marea Britanie, ajungand la 8 milioane de persoane cu venituri mici care nu pot accesa fonduri de la banci, 2 milioane de persoane ce apeleaza la creditori la domiciliu si 1.4 milioane de persoane ce nu conturi bancare.

Provocarile in combaterea excluziunii financiare sunt multiple si sunt cauzate de un set complex de factori interactivi (lipsa unor informatii financiare, excludere geografica, costuri relative ale serviciilor si produselor financiare), precum si de o gama larga de probleme sociale. Persoanele excluse din punct de vedere financiar sunt succeptivile de a face parte din categoria NEETS (fara un loc de munca, educatie sau cursuri de formare) sau de a fi persoane fara adapost sau cu handicap.

Artcolul integral este disponibil aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile