«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

COPA-COGECA a lansat cel mai recent si complex material referitor la evolutia cooperativelor agricole din Uniunea Europeana

Postata in: Stiri IES
Data: 2015-04-27


 



 

COPA-COGECA una dintre cele mai mari si mai active organizatii in reprezentarea intereselor fermierilor si cooperativelor acestora la Bruxelles, a lansat recent un material complex referitor la evolutia cooperativelor agricole din Uniunea Europeana.

Materialul a fost pregatit pe baza contributiilor primite de la membri COGECA, pe baza unui chestionar care a inclus informatii generale de indetificare a acestora si informatii specifice referitoare la dezvoltarea pietei in raport cu cooperativele agricole si obeictivele si prioritatile acestora. De asemenea, responentii au furzinat date referitoare la dezvoltarea cooperativelor membre, precum si informatii legate de procedurile legislative nationale cu privire la taxe, guvernanta si audit. Datele pentru Romania au fost furnizate de catre Federatia Nationala ProAgro.

Romania se afla printre ultimele locuri la cifra de afaceri in acest sector, in vreme ce cooperativele agricole reprezinta 40% din productia si colectarea, procesarea si marketingul produselor agricole din UE. Romania este pe antepenultimul loc ca cifra de afaceri totala a acestor intreprinderi, aceasta fiind de numai 204 mil. Euro, mai putin ca noi inregistrandu-se doar in Cipru 62 si Croatia 172.

Friesland Campina, cooperativa care detine si cateva fabrici de lapte in Romania este pe locul 2 in UE ca cifra de afaceri. Cele mai mari cooperative se inregistreaza in vechile state membre UE Germania, Olanda, Danemarca, Franta.

Raportul poate fi citit in intregime la acest link.

Mai multe despre putinele cooperative agricole din Romania regasiti in articolul directorului Federatiei Pro Agro - Florentin Bercu, la acest link.  

 


 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile