«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Dezbatere privind Uniunile de Credit in Parlamentul European

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-05-21


Intergrupul Parlamentului European privind Uniunile de Credit s-a intalnit pentru a discuta despre cum sa armonizeze legislatia europeana cu eforturile uniunilor de credit de a promova incluziunea financiara.

Lansat in decembrie, Intergrupul Parlamentului European privind Uniunile de Credit este un cadru in care membrii Parlamentului European (MPE) se pot intalni cu uniunile de credit de la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene pentru a discuta despre provocarile si oportunitatile de crestere ale miscarii.

Vice Presedintele Parlamentului European Ryszard Czarnecki (Polonia) si Marian Harkin, europarlamentar (Republica Irlanda) coordoneaza lucrarile intergrupului, iar europarlamentarul britanic Richard Howitt este vice-presedintele. In total, 15 de europarlamentari din Austria, Finlanda, Republica Irlanda, Luxemburg, Polonia si Regatul Unit, care fac parte din Comisia Parlamentului European privind afaceri economice si monetare (ECON) sunt membri ai grupului. Practic intreaga legislatie a Uniunii Europene (UE), care afecteaza regulament uniune de credit intra sub  competenta Comisiei ECON, iar Marea Britanie este tara cea mai bine reprezentata in cadrul Grupului, cu 6 europarlamentari.


In cadrul reuniunii, europarlamentarii si liderii uniunilor de credit au discutat despre rolul uniunilor de credit in promovarea incluziunii financiare a europenilor ce detin resurse modeste, dar se pot confrunta cu extinderea sarcinilor de conformitate care risca sa diminuezeresursele familiei din care fac parte.

Textul integral poate fi accesat aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile