«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Artist ceramist la inceput de drum ca antreprenor social

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2015-05-21


Alina Constantin este o tanara absolventa a UNArte, la departamentul de ceramica, care viseaza si creaza forme fine, delicate si obiecte din portelan. In adolescenta a descoperit ipsosul ca material ceramic, flexibil, versatil si foarte expresiv, atat pentru suprafete fine, cat si in forme vibrante. De la ipsos, a fost doar un pas pana la a ajunge sa lucreze in portelan, materialul ei favorit. In arta sa, Alina exprima detalii din natura, din joaca animalelor, strecurand subtile influente din cultura japoneza prin motivele de decor cu oxid de cobalt.



In mai putin de un an, impreuna cu specialistii din cadrul Asociatiei C4C- Communication for Community (http://www.c4c.ro), Alina incepe sa isi vada visul cu ochii: au pus bazele unei mici fabricute pentru obiecte de uz casnic din ceramica, care isi va desfasura activitatea in Chitila. “Mi-ar placea sa vad folosite [obiectele create de mine] mai ales de catre cei tineri, care se multumesc deseori doar cu materiale accesibile precum plasticul. Imi place sa vad oamenii bucurandu-se de piesele create de mine.” a declarat Alina.

Ȋn cadrul intreprinderii sociale Cera4, vor fi create patru locuri de munca pentru persoane din grupuri vulnerabile. Aceste persoane vor contribui la procesele tehnologice de obtinere a produselor din ceramica create de designerul ceramist Alina Constantin.

 



Proiectarea unei piese in ceramica este un proces de creatie, de inventie si de experimentatie. In cadrul intreprinderii sociale Cera4, Alina Constantin va construi fiecare concept si prototip, identificand partea practica si functtonalitati de lucru ale obiectelor, pentru a obtine produse estetice si cu utilitate. Cera4 este o unitate de productie pentru obiecte de uz casnic de serie mica, care vor fi produse manual, cu o mare contributie din partea unor persoane aflate in grupuri vulnerabile, carora li se vor oferi astfel locuri stabile de munca. Produsele obtinute se adreseaza oamenilor care apreciaza actul artistic, care isi doresc sa se inconjoare de lucruri unice, obtinute printr-o munca de detaliu. In acelasi timp, acestia vor contribui la dezvoltarea unei activitati la nivel local, cu impact direct in viata unui grup de beneficiari.

Cera4 este structura de economie sociala infiintata prin proiectul “S.E.S – Sa Evoluam Sustenabil”, proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 'Investeste in Oameni!'.

Fotografii preluate din colectia personala a artistei.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile