«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Cooperatives Europa a transmis o scrisoare lui Juncker prin care solicita continuarea acordarii de sprijin IMM-urilor

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-05-22


Cooperatives Europe a adresat o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, vicepresedintelui Frans Timmermans si comisarul Elżbieta Bieńkowska prin care solicita Comisiei sa revizuiasca si sa dezvolte legea ontreprinderilor mici  si mijlocii (Small Business Act) in 2015.

Initiativa intitulata „Small Business Act” (SBA) pentru Europa a fost adoptata in 2008 si contine o serie de actiuni si masuri care au drept scop cresterea IMM-urilor. Contrar asteptarilor, programul de lucru al Comisiei Europene din 2015 nu include revizuirea SBA. Acest lucru este mai mult decat surprinzator in contextul in care a avut loc deja o consultare pe aceasta tema, care a atras un numar mare de participanti.

In plus, in cadrul ultimei reuniuni a IMM-urilor la care Reprezentantul Cooperatives Europe a participat, reprezentanti ai statelor membre au sustinut revizuirea si consolidarea acestui instrument, care a stimulat politici pentru IMM-uri la nivel european si national.

In ceea ce priveste intreprinderile cooperative, acestea au fost mentionate in documentul aflat in consultare. In plus, multe dintre elementele prevazute de document au fost incluse in raportul Grupului de lucru pentru cooperative si prezentat la Adunarea Generala a Cooperativelor din Europa. SBA a inregistrat la nivelul statelor membre rezultatesi a creat un dinamism fara precedent intre statele membre, organizatiile de afaceri si Comisia Europeana: acesta este momentul de a construi o politica mai puternica a IMM-urilor in Europa, in care cooperative sa fie prezente.

Sursa: http://ica.coop/en/media/news/news-regions-europe

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile