«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Impact Hub ajuta afacerile sociale din Romania sa scaleze international

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2015-05-27


Impact Hub Bucuresti in parteneriat cu alte 7 Hub-uri europene membre ale retelei internationale Impact Hub au lansat un program anual de scalare la nivel international a afacerilor cu impact social.

Prin intermediul programului 100 de afaceri sociale vor primi sprijin in scalarea internationala a activitatilor. In Romania sunt vizate 30 de entitati pentru a fi selectate in programul ce se desfasoara in 2015 si 2016.

Programul este structurat in 3 etape prin care echipele participante vor trece

  • prima etapa presupune evaluarea modelului de afacere, a echipei precum si un audit financiar
  • in a doua etapa include interactiunea cu mentori internationali, analize de piata din tarile vizate pentru scalare si contacte specializate
  • ultima etapa este cea de planificare efectiva in care afacerile pregatite sa scaleze dezvolta noul model de afacere, planul de intrare pe piata, studiul de fezabilitate dar si efectueaza previziuni financiare.


Detalii despre programul de scalare internationala sunt disponibile pe pagina programului.

Pentru a explica conceptul de scalare internationala, Impact Hub organizeaza pe 2 iunie, de la ora 19, evenimentul Hub Talks. La eveniment sunt invitati Kelly Organ - Coordonator Dezvoltare Internationala la Fundatia Noi Orizonturi, Lucian Botea - Prodecan Facultatea de Studii Economice Europene - Universitatea Romano-Americana si Teodor Frolu - Vice-Presedintele Asociatiei Ivan Pataichin – Mila 23, iar moderatorul discutiei este Lucian Gramescu - Scaling Manager Impact Hub Bucuresti.

Printre temele abordate in cadrul evenimentului se numara

  • cum poate ajuta scalarea internationala afacerile cu impact din Romania?
  • cand ar trebui sa fie luata in considerare scalarea unei afaceri?
  • care sunt rutele disponibile in acest proces?
  • care sunt provocarile scalarii si ce instrumente exista la indemana pentru a ne ajuta?


Participarea la eveniment este deschisa si gratuita, inregistrarea facandu-se prin simpla completare a formularului dipsonibil pe pagina evenimentului.

Impact Hub
Impact Hub este organizatia ce sustine dezvoltarea antreprenoriala a initiativelor cu impact pozitiv in societate in cadrul unei comunitati globale, oferind spatii de lucru colaborative, programe de dezvoltare si incubare a afacerii, conferinte si evenimente precum si optiuni de finantare prin crowdfunding. Prezenta in Bucuresti din 2012, organizatia face parte din reteaua globala Impact Hub cu prezente fizice in peste 60 de orase de pe 5 continente. ceurmeaza.impacthub.ro

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile