«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Sesiune de pitching pentru intreprinderi sociale!

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2015-05-27


Joi, 4 iunie 2015, Fundatia NESsT Romania va organiza evenimentul Sesiune de pitching pentru intreprinderi sociale. Sunt invitate sa participe la aceasta sesiune de pitching intreprinderile sociale din Romania, indiferent de forma lor de organizare, care au o propunere concreta de dezvoltare a afacerii si cauta suport financiar sau parteneri. Prin participarea la aceste eveniment veti avea ocazia sa exersati modul de prezentare in fata unor potentiali investitori si veti primi un feedback obiectiv de la un juriu compus din specialisti. NESsT va oferi organizatiei cu cea mai convingatoare prezentare un premiu constand in acoperirea costurilor de participare pentru doua persoane la Forumul Mondial al Intreprinderilor Sociale din Milano, editia 2015. Sesiunea de pitching este un eveniment public la care accesul persoanelor interesate este liber si se face prin completarea unui formular de inregistrare.

Scopul acestui eveniment-exercitiu de pitching - in engleza de afaceri: propunere sau prezentare sustinuta in fata unor persoane ce ar putea fi interesate sa investeasca in afacerea ta – este de a crea un cadru de invatare participantilor, facilitand interactiunea cu „investitorii” si obtinerea unui feedback obiectiv, care sa ajute la imbunatatirea modelului de afacere si modul in care acesta este prezentat in fata unor investitori. 

Intreprinderile sociale din Romania, indiferent de forma lor de organizare, care doresc sa sustina o prezentare in cadrul acestui eveniment sunt invitate sa trimita pana in data de 1 iunie un e-mail catre diancu@nesst.org, in care sa prezinte pe scurt modelul de afacere existent, rezultatele obtinute pana in prezent, oportunitatile de dezvoltare si motivatia de a participa la aceasta sesiune, cat si o scurta motivare pentru care ar participa la Forumul Mondial al Intreprinderilor Sociale din Milano.

Etapa 1. Din numarul total de intreprinderi interesate, echipa NESsT va selecta un numar de maxim 6 intreprinderi sociale care vor fi invitate sa participe la sesiunea de pitching din 4 iunie. Criteriile de preselectie sunt urmatoarele: rezultatele sociale obtinute (25%), rezultatele financiare (25%), oportunitatea si impactul potential si concret al unei investitii (30%), motivatia de a participa la sesiune si Forum (20%).

Etapa 2.  In cadrul evenimentului de pitching, din cele 6 organizatii preselectate, comisia de jurizare va alege organizatia cu cea mai convingatoare prezentare. Comisia de jurizare este formata din urmatorii membri: Dragos Gavrilescu (Consultant freelance in marketing si afaceri si membru NESsT Business Advisory Network), Cristina Donoaica (director la Koson servicii financiare si membra NESsT Business Advisory Network), Ruxandra Ogrendil (Director regional la IMC International si membra NESsT Business Advisory Network) si Alexandra Popa (expert investitii la Abris Capital Partners), Oana Toiu (Strategy Designer la Business Models Inc.)

Accesul la acest eveniment este gratuit, dar numarul locurilor este limitat la 40.  Persoanele din public interesate sa participe la eveniment sunt rugate sa se inregistreze accesand urmatorul link.  Locurile vor fi rezervate pe baza principiului primul venit - primul servit, iar dupa ocuparea locurilor disponibile, formularul va fi dezactivat.

Evenimentul se va desfasura la Impact Hub Bucuresti, Str. Halelor nr. 5 in zona Piata Unirii, in data de 4 iunie, de la ora 09:45 pana la 13:30,. NESsT nu acopera cheltuielile legate de transportul, cazarea sau masa participantilor.

09:45 - 10:15 Bun venit, deschiderea evenimentului

10:15 - 10:45 Tips &Tricks pentru pitching catre investitori, Dragos Gavrilescu

10:45 - 12:00 Sesiuni de pitching pentru 6 intreprinderi sociale,  urmate de Q&A

12:00 - 13:00 Pauza de masa, deliberare juriu

13:00 - 13:30 Anuntarea intreprinderii sociale castigatoare


Editia 2015 a Forumului Mondial al Intreprinderilor Sociale (SEWF 2015) este un eveniment international ce se desfasoara in perioada 1-3 iulie in Milano, Italia. In cadrul SEWF 2015, organizatorii si-au propus sa ofere participantilor un numar de 45 de sesiuni si workshopuri centrate in jurul a cinci teme cheie: Ecosistemul dezvoltarii intreprinderilor sociale, Impact investing, Rolul intreprinderilor sociale in lupta impotriva saraciei, Intreprinderi sociale din domeniul agriculturii, O comunicare eficienta si design pentru intreprinderi sociale. Mai multe informatii puteti obtine de pe site-ul evenimentului: http://sewf2015.org/. NESsT va acoperi costurile participarii la Forum pentru doua persoane ce fac parte din echipa intreprinderii sociale castigatoare.  Costurile finantate de NESsT sunt: bilet de avion dus-intors pentru doua persoane, cazare si doua bilete de acces la SEWF2015.

Proiectul "Strategic Incubation to Ensure Investment Readiness and Sustainable Social Impact" este co-finantat de catre Comisia Europeana si derulat in parteneriat cu NESsT Europe.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile