«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

UrbanFest 2015: BlueGreen - Rauri in orase smart

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2015-06-16


In perioada 16 - 21 iunie, Reprezentanta Comisiei Europene va invita la UrbanFest, primul sau festival de dezvoltare urbana, organizat sub inaltul patronaj al doamnei Corina Cretu, comisarul european pentru politici regionale. Editia 2015 a festivalului, avand tema "BlueGreen - Rauri in orase smart", isi propune sa puna pe agenda publica rolul raurilor in metropolele moderne, ca factor identitar si de regenerare urbana. Totodata, UrbanFest isi propune sa promoveze valorile europene in domeniul urbanismului si dezvoltarii locale sustenabile.

"Bucurestiul se bucura, impreuna cu alte capitale europene, de o mostenire valoroasa: prin inima sa trece un curs de apa. Raul Dambovita face parte din identitatea Bucurestiului, asa cum se intampla cu Tamisa in Londra sau cu Tajo in Lisabona. Restaurarea si reamenajarea malurilor poate fi in Bucuresti un adevarat catalizator al dezvoltarii urbane durabile. Bucurestiul se bucura acum de sansa extraordinara de a-si putea modela viitorul, viitorul nostru si al copiilor nostri. Uniunea Europeana este gata sa ne vina in ajutor pentru a ne realiza acest vis", a declarat Corina Cretu, comisarul european pentru politici regionale.

Festivalul debuteaza marti, 16 iunie, ora 17:30, odata cu lansarea consultarii publice “Pestisorul de Aur”, privind felul in care bucurestenii si-ar dori sa arate orasul lor. Cu aceasta ocazie, organizatorii vor sustine declaratii de presa intr-o lotca solara care va naviga pe Dambovita in zona Grozavesti, avand ca punct de imbarcare podul pietonal de la Universitatea Politehnica.


Programul complet al festivalului

Timp de o saptamana, participantii vor avea prilejul sa isi spuna parerea despre calitatea vietii in mediul urban, sa navigheze pe Dambovita cu “Pestisorul de Aur”, sa viziteze expozitii de proiecte inovatoare pentru raurile care traverseaza mari metropole sau orase mai mici, si sa participe la dezbateri privind rolul urbanismului.

Festivalul are si o componenta de weekend, cu ateliere de activare urbana, cu concerte, plimbari de agrement pe Dambovita, tururi cu bicicletele si focuri de artificii. Toate activitatile festivalului vor fi organizate de-a lungul Dambovitei, intre Grozavesti si Vacaresti.

Evenimentul central al UrbanFest este conferinta BlueGreen - Rauri in orase smart, organizata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Directia Generala pentru Dezvoltare Regionala a Comisiei Europene, in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). Conferinta are loc vineri, 19 iunie, intre orele 9:00 - 16:30, la Biblioteca Nationala, sala Mircea Eliade, iar publicul poate participa prin inscriere online (detalii pe www.urbanfest.eu, la sectiunea BlueGreen - Rauri in orase smart).

Program complet si detalii suplimentare sunt disponibile aici.

Pagina de Facebook a festivalului este disponibila aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile