«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Romanii au mare incredere in ONGuri, dar sunt foarte rar membri ai unei organizatii

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2015-06-22

Romanii au mare incredere in ONGuri, dar sunt foarte rar membri ai unei organizatii conform Eurobarometrului 373 Europenii si democratia participativa.

Romanii au mare incredere in capacitatea ONG de a influenta decizia politica

  • 79% dintre ei cred ca ONG pot influenta politica locala, peste media europeana de 75%;
  • 76% cred ca ONG pot influenta politica nationala, peste media europeana de 69% ;
  • 65% dintre respondentii din Romania cred ca apartenenta la un ONG este o metoda buna de a influenta decizia politica, peste media europeana de 54%;

Cetatenii romani se regasesc in valorile promovate de aceste organizatii in mare masura 66%, media europeana fiind 59%.

Asa reiese din Eurobarometrul 373 referitor la participarea europenilor la democratia participativa invocat de Fundatia pentru o societate deschisa intr-un comunicat.

Pe de alta parte cetatenii romani sunt dintre cei mai pasivi cetateni din statele membre UE atunci cand e vorba sa actioneze direct pentru a influenta decizia publica, 46% precizand ca nu au facut nici o actiune de influentare politica fata de media europeana de 42%.

Apartenenta la ONG este cea mai mica din UE numai 4% dintre cetateni au precizat ca sunt membri intr-un ONG, media europeana fiind de 20%.

Romanii cetatenii UE care Discuta cel mar rar politica nationala – doar 10% dintre romani discuta frecvent politica nationala.

Rezultatele Eurobarometrului sunt disponibile aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile