«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Principalele evolutii si tendinte privind uniunile de credit

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-06-29

COMUNICAT DE PRESA

Principalele evolutii si tendinte privind uniunile de credit



Bucuresti, 29 iunie 2015



Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania
U.N.C.A.R.S. si Institutul de Economie Sociala din cadrul FDSC organizeaza in data de 7 iulie 2015 un atelier interegional de incluziune financiara ce are drept scop analizarea politicilor publice de la nivel national privind casele de ajutor recipric si a tendintelor de la nivel European.

Pornind de la experienta Uniunilor Teritoriale Judetene de la nivelul tarii, cei peste 100 de delegati din toate judetele tarii, vor dezbate atat modul de organizare si functionare a Caselor de Ajutor Reciproc, cat si modalitatea in care serviciile oferite deservesc persoanele apartinand grupurilor vulnerabile.

Evenimentul se va bucura de prezenta domnului Paul Anthony Jones, profesor si membru al Unitatii de Cercetare pentru Incluziune Financiara de la Universitatea John Moores, din Liverpool. Prin intermediul Unitatii de Cercetare, profesorul Paul Jones se implica in actiuni ce vizeaza o gama larga de domenii legate de saracie, excluziune financiara si dezvoltarea serviciilor financiare pentru gospodariile cu venituri mai mici, exact acele comunitati in care Casele de Ajutor Reciproc furnizeaza servicii financiare si sociale. Acesta va analiza in mod comparat politicile publice din Romania si de la nivelul Uniunii Europene, in vederea facilitarii elaborarii unui document de politici publice cu recomandari de imbunatatire a legislatiei nationale.

Principalele teme de discutie ale atelierului vor viza:

  • Cadru legal si de politici publice pentru uniunile de credit / casele de ajutor reciproc – o perspectiva asupra principalelor evolutii si tendinte la nivel international.
  • Guvernanta interna in uniunile de credit /casele de ajutor reciproc – lectii invatate din reforma din Marea Britanie.

ICAR Incluziune prin microcredit și Ajutor Reciproc – strategie sustenabilă a economiei sociale pentru ocupare și creare de întreprinderi sociale, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritară: 6. “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenţie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

Persoană de contact:
Raluca Simbotin, expert comunicare ICAR, raluca.simbotin@fdsc.ro, telefon 0758 231 012.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile