«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Credit Coop singura banca din sectorul economiei sociale a crescut anul trecut cu 5% fata de media sectorului bancar de 1%

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-07-14

Credit Coop singura banca din sectorul economiei sociale a crescut anul trecut cu 5% fata de media sectorului bancar de 1%. Insa a pierdut un loc in Topul Bancilor trecand de pe locul 30 pe locul 31.

Aproximativ 40% din bancile locale si-au majorat cota de piata anul trecut si au reusit sa urce una, doua sau chiar cinci pozitii in clasament, dar numai trei jucatori - Banca Transilvania, Raiffeisen si Citi - au iesit in evidenta si au reusit sa castige o cota de piata mai mare de o jumatate de punct procentual, potrivit calculelor efectuate de ZF pe baza datelor din raportul anual al BNR.

Clasamentul primelor zece banci locale, care detin aproa¬pe 80% din activele totale, nu a consemnat in¬trari sau iesiri, singurele mis¬cari semnificative din zona juca¬to¬rilor de talie mare fiind avansul Raiffei¬sen de pe locul sase pe patru si cresterea co¬tei de piata a Bancii Transilvania cu aproape un punct procentual. Cota de piata a Raiffeisen a crescut cu 0,6%, un avans similar fiind inregistrat si de su¬cursala locala a americanilor de la Citi.

Articolul integral este disponibil aici: http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/topul-integral-al-bancilor-cine-a-crescut-pe-o-piata-in-stagnare-14504025

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile