«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

CAR-urile din Romania in stirile Coop News din Marea Britanie

Postata in: Stiri IES
Data: 2015-07-20

 

 

In luna Iunie a acestui an a avut loc un schimb de experienta intre CAR membre UNCAR din Romania si uniunile de credit (CAR) din Marea Britanie.

Cei 30 de reprezentanti ai Caselor de Ajutor Reciproc din Romania au fost intampinati de primarul orasului Manchester, Cllr Paul Murphy. Reprezentantii CAR au vizitat Pennine Credit Union comunitar si Manchester Credit Union. Expertul international in uniuni de credit, Ralph Swoboda, din SUA, a oferit perspectiva globala asupra dezvoltarii uniunilor de credit, in timp ce Matt Bland, director de politici la Asociatia Britanica a Uniunilor de Credit ABCUL, a discutat probleme actuale ale legislatiei si reglementarii in Marea Britanie.

Colegii britanici au aflat despre istoricul cooperativelor de credit in Romania, primele fiind infiintate in secolulal 19-lea. Miscarea a fost una dintre cele mai avansate din lume in perioada interbelica, dar, dupa ce regimul comunist a venit la putere in 1948, sectorul a devenit subordonat politic statului si cea mai mare parte dintre ele au fost nationalizate.

Pana in prezent, CAR din Romania au ramas institutii financiare, in principal pentru angajati.Totusi, UNCAR  lucreza pentru a extinde serviciile la un numar crescut de lucratori independenti, din zonele rurale si urbane, pentru a aborda excluderea financiara si sociala.

In 2003, CAR din Romania aveau peste 1,5 milioane de membri, dar pana in 2010 numarul de membri a scazut la 942,381 datorita restructurarii economice si al privatizarilor. Aceasta tendinta este inversata acum, a declarat Stelian Minoiu, director al departamentului de supraveghere a UNCAR. in 2014 CAR au  numarat aproape 1 milion de membri.

Articolul complet, in limba engleza este disponibil la acest link pe pagina Coop News.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile