«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Unul dintre cele 30 de proiecte selectate in semifinala Concursului European de Inovare Sociala este din Romania

Postata in: Evenimente internationale
Data: 2015-07-31

Unul dintre cele 30 de proiecte selectate in semifinala Concursului European de Inovare Sociala este din Romania. El propune o noua generatie de bauturi functionale cu impact pozitiv asupra sanatatii gastrointestinale, ambalate in recipiente inteligente si avand costuri reduse.
   
Ideea proiectului este de a dezvolta noi bauturi probiotice, folosind deseuri agroalimentare si bacterii probiotice micro-incapsulate, ambalate in sticle cu eliberare controlata. Micro-capsulele urmeaza a fi depozitate in dopul sticlei, pana cand utilizatorul deschide recipientul, amestecand continutul lor cu sucul propriu-zis. Relevanta practica a produsului este data de pretul scazut datorat folosirii de deseuri agroalimentare, dar si crearea unei sticle inteligente ce pastreaza elementul probiotic incapsulat, pana la momentul consumului.   

Peste 1.400 de proiecte din mai mult de 40 de tari au fost inscrise in editia 2015 a concursului. Romania, cu un procent de 8% din total, se claseaza pe locul 3 in randul tarilor cu cele mai multe propuneri de proiecte, dupa Italia (20%) si Spania (9%).

Toate proiectele semifinaliste vor primi indrumare si sprijin specializat pentru a le oferi o sansa reala in cadrul concursului, dar si dincolo de el. Astfel, cei care le-au propus vor participa, in perioada 7-9 septembrie, la "Academia de inovarea sociala", organizata la Viena, pentru a-si putea definitiva propunerile. Juriul va desemna, apoi, cei zece finalisti ai concursului. Cele mai eficiente trei solutii propuse vor primi o finantare de 50.000 euro, fiecare, astfel incat ele sa poata fi materializate. Ceremonia de premiere a castigatorilor va avea loc in luna noiembrie, la Bruxelles.   

Context
Concursul de inovare sociala se afla la a 3-a editie. Tema centrala din 2015, "Noi cai pentru crestere", i-a obligat pe jurati sa aleaga propunerile cu cel mai mare potential de crestere si de sustinere a valorii financiare si care asigura progresul social pentru cetateni, guvern si companii deopotriva.

Propunerile selectate cuprind o gama larga de idei ce merg de la transformarea deseurilor alimentare provenite de la cantine si restaurante in biogaz, activitate ce creeaza locuri de munca si ajuta la diminuarea problemelor de mediu, si pana la solutii pentru persoanele in scaun cu rotile sau cu mobilitate redusa care vor sa lucreze in domeniul apiculturii.   

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile