«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Cum iti deschizi o afacere sociala si care sunt pasii de urmat pentru a avea succes

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2015-08-03


Conceptul de afacere sociala a inceput sa prinda contur in Romania in ultimii cinci, sase ani, dupa ce au fost lansate foarte multe fonduri guvernamentale in zona economiei sociale. In prezent, tot mai multe companii sunt dispuse sa investeasca in afacerile sociale, care functioneaza exact ca un business, dar au si o componenta sociala, prin angajarea unor persoane cu dizabilitati sau a somerilor de lunga durata.

A scoate profit dintr-o astfel de intreprindere nu este, totusi, deloc simplu, subliniaza Zoltan Bereczki, directorul Fundatiei NESst Romania. O noutate, insa, e faptul ca tinerii care vor sa isi deschida afaceri sunt interesati sa ii ajute si pe ceilalti. „Vor sa faca afaceri cu sens, intreprinderile sociale devin un punct de interes pentru multi.

Multe persoane interesate de zona asta vor sa devina proprii lor sefi. Uneori, ei provin din comunitati de care sunt legati emotional si atunci se decid sa faca ceva si sa-i ajute pe oamenii din comunitate si singura modalitate de supravietuire este sa iti faci o afacere prin care sa ajuti oamenii”, a explicat, pentru „Adevarul”, Zoltan Bereczki.

Citeste mai mult: adev.ro/np26uu
Sursa foto: Adevarul.ro

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile