«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Economia sociala: baza afacerilor dedicate bunastarii sociale

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2015-08-07


Intr-o economie de piata din ce in ce mai dinamica si nemiloasa, iata ca regasim curajul economiei sociale de a se dezvolta in cat mai multe sectoare de activitate, alaturi de clasicele afaceri centrate pe profit.
Economia sociala reprezinta o forma alternativa de dezvoltare economica, mai exact – un set de actiuni colective prin care se urmareste obtinerea bunastarii sociale, cu referire la imbunatatirea calitatii vietii si oferirea de noi oportunitati pentru grupurile vulnerabile.

Un exemplu in acest sens este proiectul ”FIDELIS: Program integrat de dezvoltare a economiei sociale pentru persoane cu dizabilitati si femei in situatii de risc”, cod proiect: POSDRU /173/6.1/S/148313, beneficiar: Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania, perioada de implementare 29.12.2014- 31.12.2015.

Proiectul FIDELIS prevede dezvoltarea economiei sociale si promovarea unei societati incluzive prin facilitarea accesului pe piata muncii pentru un numar de 144 de persoane si prin infiintarea a 4 structuri de economie sociala (3 in mediul rural) si valorificarea fortei de munca prin crearea a 46 locuri de munca (dintre care 25 pentru persoane apartinand grupurilor vulnerabile) in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia.

Doua dintre cele patru structuri de economie sociala (SES) infiintate in cadrul proiectului FIDELIS functioneaza ca centre de recuperare ambulator si ingrijire la domiciliu. Un altul, desfasoara servicii de tipografie si imprimare. Cel de-al patrulea SES este de tip complex sportiv – „Centru de intretinere fizica si sport”, concentrat pe activitati sportive si furnizarea de servicii de intretinere fizica si masaj corporal.

In loc de concluzie, accentuam ideea ca afacerile sociale si antreprenoriatul social pot reprezenta economia viitorului, alaturi de clasicele afaceri centrate pe profit. E in puterea noastra sa construim o societate democratica bazata pe solidaritate si responsabilitate sociala!

Sursa: http://www.romaniapozitiva.ro/romania-pozitiva/economia-sociala-baza-afacerilor-dedicate-bunastarii-sociale/

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile