«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

"Atelier Diversis - Unitate de economie sociala" pentru tinerii crescuti in plasament si pentru persoanele cu handicap

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2015-08-07


Fundatia pentru Copii Abandonati din Ghimbav a infiintat in luna iulie 2014 Atelierul Diversis, un atelier de croitorie, autorizat ca unitate protejata de catre MMFPS, fapt ce permite firmelor care au mai mult de 50 de angajati sa achizitioneze produse conform Legii 448/2006. Stiri pe aceeasi tema Brambureala totala in gasirea pilotului planorului.

Proiectul „Atelier Diversis - Unitate de economie sociala”, este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa. Acest proiect a luat nastere cu scopul de a crea locuri de munca pentru tinerii crescuti in plasament, dar si pentru persoane cu handicap si cele dezavantajate social, in general. Asadar, au fost create locuri de munca pentru persoane care au urmat initial un curs acreditat de calificare profesionala in meseria de croitor si au realizat un stagiu de practica in cadrul fundatiei. Apoi au fost achizitionate echipamente performante (masini de cusut, masina de croit, masina de brodat, masa profesionala de calcat, fier de calcat cu generator de aburi, masa de croit, scaune, materiale textile si accesorii). Echipa proiectului, impreuna cu beneficiari alesi, au realizat o vizita in Elvetia la partenerul Stiftung Wendepunkt, pentru a afla bunele practici elvetiene in domeniul economiei sociale.

Citeste mai mult aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile