«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

OMV Petrom a desemnat finalistii Fabricat in Tara lui Andrei - competitia de afaceri sociale care ofera finantari in valoare de 350.000 euro si 2 ani de consultanta

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2015-08-20


  • Juriul Fabricat in Tara lui Andrei a ales 35 de finalisti dintre cei 180 de aplicanti inscrisi in program;
  • Cei 35 ramasi in competitie vor parcurge 7 luni de pregatire intensa, in care vor primi consultanta pentru realizarea planurilor de afacere si sprijin financiar de pana la 1500 € pentru realizarea studiilor de fezabilitate ale ideilor de afacere;
  • In aprilie 2016, 10 afaceri sociale vor fi sustinute de OMV Petrom cu finantare in valoare totala de pana la 350.000 de euro si inca 1 an de consultanta specializata.

Bucuresti, 20 august 2015 – OMV Petrom anunta numele celor 35 de viitori antreprenori care se afla cu un pas mai aproape de castigarea unei finantari in competitia de afaceri sociale Fabricat in Tara lui Andrei. Echipa de jurizare, formata din expertii Fundatiei NESsT si reprezentati OMV Petrom, a evaluat ideile inscrise in program si a ales finalistii care vor intra in etapa de pregatire a planurilor de afaceri.

Finalistii competitiei Fabricat in Tara lui Andrei au propus idei de afaceri din zone de activitate diverse: de la productie de legume si fructe si prelucrarea acestora (gemuri, dulceturi, siropuri, muraturi), la ateliere de confectii (imbracaminte traditionala, marochinarie, confectii metalice, fier forjat, corpuri de iluminat sau seturi de cusut pe suport de lemn). Alte idei vin din sfera cultivarii si prelucrarii plantelor medicinale si aromatice, a fermelor apicole, taberelor educationale, panificatiei si cofetariei, eco-turismului (unitati de cazare si bistrouri) sau serviciilor (ingrijire si curatenie la domiciliu, reparatii auto si biciclete).
Ideile finaliste au venit din partea a 27 antreprenori, 6 ONG-uri, 1 persoana fizica autorizata si 1 SRL. Cele mai multe dintre acestea au in vedere proiecte pentru comunitatile din Corbu (jud. Constanta), Moinesti (jud. Bacau) si Poiana Campina (jud. Prahova). Lista finalistilor se gaseste pe http://www.taraluiandrei.ro, sectiunea Fabricat in TLA.

„Finalistii Fabricat in Tara lui Andrei sunt 35 de romani cu spirit antreprenorial si dorinta de a schimba in bine viata comunitatilor. Ne bucuram sa le putem oferi sprijinul OMV Petrom, care ii va ajuta sa isi dezvolte ideile in afaceri sociale intr-un mod sustenabil. Ne-au convins motivatia si dorinta lor de a pune in miscare afaceri care vor demonstra ca se poate. Vor contribui la rezolvarea uneia dintre problemele cele mai mari ale Romaniei: vor crea locuri de munca si venituri acolo unde e cea mai mare nevoie de ele.”- declara Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom. 

Urmatoarele 7 luni vor reprezenta o perioada intensa de pregatire si evaluare continua pentru cei 35 de finalisti. Acestia vor beneficia de consultanta individuala si de grup din partea expertilor NESsT si OMV Petrom, precum si de sprijin financiar de pana la 1500 € pentru a testa fezabilitatea ideii de afacere. In primavara anului 2016, finalistii ramasi in competitie isi vor sustine planurile de afaceri in fata Comitetului de investitie. Cei 10 castigatori vor beneficia de finantare nerambursabila in valoare de 32.000 de euro fiecare, astfel incat sa transforme planurile de afaceri in realitate, pentru binele comunitatii.

Pentru a maximiza finantarea primita si a determina cresterea economica locala prin intermediul afacerilor sociale, OMV Petrom asigura consultanta de business celor 10 castigatori si dupa primirea finantarii. In completarea celor 7 luni de pregatire a planurilor de afaceri, castigatorii vor beneficia de inca 1 an de consultanta in perioada infiintarii afacerii. Astfel, acestia vor avea posibilitatea sa dezvolte afaceri solide, care sa genereze valoare economica si sociala in comunitatile unde vor deveni realitate.

Romanii au propus idei de afaceri sociale pentru 26 din cele 29 de comunitati eligibile in cea de-a doua editie a competitiei Fabricat in Tara lui Andrei:

Micesti (judetul Arges); Zemes, Moinesti, Slanic Moldova (judetul Bacau); Suplacu de Barcau, Marghita (judetul Bihor); Tisau, Berca (judetul Buzau); Corbu (judetul Constanta); Moreni, Aninoasa, Gura Ocnitei (judetul Dambovita); Clejani, Marsa (judetul Giurgiu); Bustuchin (judetul Gorj); Movileni, Poboru (judetul Olt); Poiana Campina, Podenii Noi, Scorteni (judetul Prahova); Marca (judetul Salaj); Videle, Cosmesti, Silistea, Scurtu Mare (judetul Teleorman); Madulari (judetul Valcea).

Pentru mai multe informatii despre competitie, va rugam sa accesati www.taraluiandrei.ro


Despre OMV Petrom
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze de aproximativ 66 milioane bep in 2014. La finalul lui 2014, Grupul avea o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual si opera o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW si un parc eolian de 45 MW. Pe piata distributiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pietele din Romania si tarile invecinate prin intermediul a circa 780 benzinarii, la sfarsitul lui 2014.
OMV, cea mai mare companie industriala listata din Austria, detine 51,01% din actiunile OMV Petrom, statul roman, prin Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, detine 20,64%, Fondul Proprietatea detine 18,99%, iar 9,36% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti.

In ultimii 10 ani, investitiile pentru modernizarea si consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la peste 11 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect si indus al OMV Petrom in PIB-ul Romaniei este de circa 4,5%.

Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. In aceasta perioada, compania a alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala. "Tara lui Andrei" este principala platforma de implicare in comunitate.


OMV Petrom – Resourcefulness
Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem sa dezvoltam relatii bazate pe castig reciproc intre societate, mediu si companie prin solutii inovative. Ne concentram pe managementul apei si al CO2, inovatie si energii noi si educatie pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etica si codul de conduita reglementeaza toate relatiile de afaceri, iar dialogul si implicarea partilor interesate sunt parte integranta a practicii comune de business. "Tara lui Andrei" este principala platforma de implicare in comunitate. Din 2007 pana in prezent am alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania.


Despre NESsT
NESsT este o organizatie non-profit internationala ce isi propune sa rezolve probleme sociale critice in tarile cu piete emergente prin dezvoltarea si sustinerea intreprinderilor sociale. NESsT opereaza in prezent in Europa si America Latina.  La nivel global in cei 17 ani de activitate, NESsT a lansat 160 de intreprinderi sociale in 10 tari, a oferit sprijin financiar de peste 11 milioane de dolari si a imbunatatit calitatea vietii in mod direct a 400.000 de persoane si a peste 2 milioane de oameni in mod indirect.

De la infiintarea sa in 2007 in Romania, NESsT a organizat 4 competitii pentru intreprinderi sociale, avand in prezent 9 intreprinderi sociale active in portofoliu si alte 12 sprijinite prin diverse proiecte de consultanta. In cei 7 ani de activitate in Romania NESsT a oferit suport financiar in valoare totala de peste 1 milion de dolari.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile