«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

"Rolul principalilor piloni sociali in promovarea economiei sociale"

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2015-08-21


Consiliul Judetean Ilfov, in parteneriat cu Consiliul Judetean Calarasi, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Asociatia "Laboratorul de solidaritate" si Asociatia "Viitorul lor depinde de tine" anunta organizarea unei mese rotunde ce va supune dezbaterii rolul pe care il joaca principalii actori sociali in promovarea celui de-al treilea sector. Evenimentul va avea loc marti, 25.08.2015, incepand cu ora 11.00, la Institutul pentru Fericire din Bucuresti (Bd. Dacia nr. 14, etaj 6, interfon 17C).


In Romania se cheltuie de trei ori mai multe resurse pe masurile sociale pasive decat in cazul celor active, lipsind corespondenta intre resursele materiale/ umane disponibile si necesarul de servicii adaptate nevoilor beneficiarilor. Aceasta fragmentare a sistemului de servicii sociale la nivel central, dar si lipsa de experienta, administrarea ineficienta a fondurilor existente si lipsa de continuitate in furnizarea resurselor pe termen lung sunt doar cateva din actiunile ineficiente ale protectiei sociale. Tinand cont de toate acestea partenerii si-au propus sa contribuie la promovarea si diseminarea de bune practici in domeniul economiei sociale supunand dezbaterii urmatoarele subiecte:

  • Organizatiile economiei sociale la nivel european versus nivel national – bunele practici de la nivel european sunt regasite si la nivel national?
  • In cautarea modelului potrivit pentru nevoile din spatiul economic romanesc – cerere si oferta.
  • Excluziunea sociala poate fi prevenita prin mobilizarea generala a tuturor partidelor si o combinare a masurilor economice si sociale?
  • Incluziunea sociala poate fi atinsa doar prin actiuni de asigurare (sporire) a accesului la servicii convenabile, durabile si de calitate (precum locuire, educatie, ocupare, asistenta medicala, asistenta sociala, servicii de integrare in societate informationala).
  • Implementarea practicilor de business responsabile sunt sustinute de companiile si structurile economiei sociale romanesti? Daca da care sunt activitatile pe care le intreprind acestea?Cum pot fi rezolvate problemele sociale facand apel la practicile si instrumentele proprii antreprenoriatului social? Sunt ele viabile, eficiente?         

Masa rotunda „Rolul principalilor piloni sociali in promovarea economiei sociale” face parte dintr-o campanie ampla de promovare a economiei sociale, care este derulata in cadrul proiectului „SOCEC.NET – Reteaua economiei sociale”, la nivel regiunilor Bucuresti – Ilfov si Sud – Muntenia.La eveniment vor participa aproximativ 30 de stakeholderi relevanti, specialisti si experti in economia sociala, autoritatile locale, dar si reprezentantii organizatiilor neguvernamentale care activeaza in domeniile economiei sociale, al ocuparii si incluziunii sociale.

Mai multe informatii despre acest eveniment sau despre activitatile derulate in cadrul proiectului puteti gasi pe site-ul www.socec.ro. De asemenea, pentru informatii despre eveniment sau confirmarea participarii, ne puteti contacta la adresele de mail: socec@crca.ro, comunicare@crca.ro .

Proiectul „SOCEC.NET - reteaua economiei sociale”, este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 si implementat in perioada septembrie 2014 - august 2015 in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile