«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Crowdfundingul capata contur si in piata locala

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2015-08-27

Crowdfundingul este una dintre cele mai utilizate metode de obtinerea a fondurilor necesare pentru lansarea pe piata a startup-urilor din Occident. Acest tip de finantare a inceput sa prinda contur si in Romania, in ultimii ani, dar piata locala ramane inca una imatura, potrivit principalilor jucatori din domeniu. Cu toate acestea sunt proiecte listate pe platformele romanesti de crowdfundig care au reusit sa stranga si peste 40.000 de lei.

Crowdfundingul este o forma de strangere de fonduri care se realizeaza online, pe platforme speciale, acreditate, unde antreprenorii isi listeaza proiectele (produse sau servicii). Aceste proiecte sunt finantate apoi de utilizatorii platformei, care pot fi atat persoane fizice cat si juridice, care doresc sa contribuie la punerea in practica a acelor proiecte. Fiecare platforma are propriul regulament de functionare.

In Romania exista, in prezent, sase platforme de crowdfunding: Crestemidei.ro, Multifinantare.ro, Wearehere.ro, Bursabinelui.ro, Sprijina.ro si o plaforma de finantare lansata de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj (crowdfunding.alumni.ubbcluj.ro).

Articolul integral este disponibil aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile