«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Prima cooperativa taraneasca produce bio: Productia se vinde prin magazinul propriu din Sibiu, iar fermierii noi primesc consultanta gratuita

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2015-09-03


Fermierii care produc bio sunt, de cele mai multe ori, mici afaceri care cu greu razbesc pe piata. Un numar de 15 gospodari din judetele Sibiu si Mures si-au dat seama ca sansa lor sta in unitate, asa ca inca de acum 10 ani si-au infiintat propria cooperativa. Biocoop este, de altfel, prima cooperativa taraneasca ecologica din Romania intrucat producatorii nu doar ca detin gospodarii taranesti, dar si-au obtinut si certificare de fermieri bio.

Cooperativa Biocoop a luat fiinta acum 10 ani, dar au fost necesari peste doi ani ca gospodarii sibieni sa se organizeze asa cum cere legislatia. Au fost deschizatori de drumuri, iar acum se pot mandri ca au propriul magazin, lucreaza in echipa si au devenit parteneri de nadejde pentru consumatorii fideli ce le cauta produsele. Se comercializeaza tot ce iti poti imagina, bunatati produse100% la tara respectand regulile agriculturii ecologice: de la suc de mere la placinte, branza de capra, siropuri, ceaiuri si chiar sare cu ierburi aromate.

”Membrii Biocoop sunt tarani mai mici, producatori directi pentru ceea ce comercializam prin cooperativa. Toata lumea vinde produsele in magazinul propriu pe care il avem la Sibiu si care se si numeste Biocoop Sibiu (este situat pe strada Avram Iancu, la numarul 11 – n.r.). Acolo mai avem si cateva produse comerciale pentru diversitate, dar 90% din spatiul nostru este ocupat de produsele provenite de la taranii din cooperativa. Fiecare membru este responsabil pentru produsele lui, astfel ca ambaleaza sau infrumuseteaza marfa cum vrea sa fie vanduta mai bine”, a declarat pentru Agrointeligenta, Wilhelm Tartler, recunoscut apicultor din Sibiu si unul dintre fondatorii cooperativei.

Articolul integral este disponibil aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile