«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

IES si Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Arges anunta infiintarea unei Case de Ajutor Reciproc in Pitesti

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-09-08

IES si Uniunea Judeteana a Caselor de Ajutor Reciproc Arges anunta infiintarea unei Case de Ajutor Reciproc in Pitesti. Structura de economie sociala va veni in sprijinul persoanelor vulnerabile prin asigurarea accesului la servicii financiare adecvate si la educatie financiara si antreprenoriala. Fata de imprumuturile acordate de alte institutii financiare, Casa de Ajutor Reciproc raspunde cerintelor sociale, prin dezvoltarea unor forme alternative de finantare a solidaritatii.

Proiectul ICAR este implementat de catre Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania alaturi de 27 de parteneri si are drept scop infiintarea unui numar de 9 C.A.R. si dezvoltarea activitatii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare. In plus, se are in vedere Crearea a 36 de noi locuri de munca, din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: Bucuresti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia si Nord-Est. Proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritara: 6. “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile