«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Reprezentarea fermierilor la Bruxelles, blocata la nivel de Guvern. De luni bune, banii pentru federatii asteapta un set de norme

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2015-09-09

In februarie anul acesta, unul dintre proiectele legislative initiate de catre vicepresedintele Comisiei pentru agricultura, deputatul Liviu Harbuz, a fost adoptat cu unanimitate de voturi in Camera Deputatilor. Actul normativ promulgat de catre Presedintele Romaniei in luna martie prevede acordarea unui sprijin financiar pentru federatiile agricole in scopul reprezentarii lor in cadrul dialogului civil de la Bruxelles. Cu acesti bani, organizatiile reprezentative la nivel national ar fi putut sa isi achite o parte din cheltuielile necesare participarii la dialogul civil care se poarta la Bruxelles intre liderii fermierilor si oficialii Comisiei pentru agricultura, considera deputatul PNL Geroge Scarlat.

Parlamentarul a sanctionat ieri la sedinta Comisiei pentru agricultura intarzierea guvernamentala care, poate, a stat la baza faptului ca Romania nu a avut nici o delegatie la cea mai mare manifestare a sectorului agricol din UE - protestul de luni, 7 septembrie.

”In nici un stat din Uniunea Europeana nu se fac norme de aplicare separate de adoptarea unei legi. Si va dau aici exemplul Legii 52 din 2015. Imi pare rau ca ieri (luni, 7 septembrie – n.r.) si dansii (fermierii – n.r.) prin reprezentanti, prin federatii nu au fost la Bruxelles. Ora exacta se da inca acolo. (…) Acea lege privind aprobarea platilor anuale pentru cotizatii are 60 de zile pentru publicarea normelor de aplicare. E din martie aparuta in Monitorul Oficial”, a spus liberalul George Scarlat. El a subliniat astfel ca desi sprijinul a fost adoptat de puterea legislativa, actul normativ – devenit Legea 52/2015, nu se poate aplica insa in lipsa unor norme metodologice pe care Guvernul Romaniei ar fi trebuit sa le dea in cel mult 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, adica din 20 martie anul curent.

Sursa: http://agrointel.ro

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile