«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Au inceput inscrierile la Gala initiativelor locale - Oamenii cresc satul

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2015-09-10

De 13 ani, RuralNet – reteaua pentru dezvoltare comunitara se implica in dezvoltarea satului romanesc. Cele 13 organizatii membre ale retelei sustin oamenii si organizatiile cu initiativa din mediul rural, care fac lucrurile sa se intample de jos in sus, voluntar, pas cu pas. Pe 13 octombrie 2015, RuralNet premiaza astfel de oameni si organizatii, aducand povestile lor de succes in cadrul primei editii a Galei initiativelor locale - Oamenii cresc satul, un eveniment dedicat dezvoltarii comunitare, satului romanesc si potentialului mediului rural.


Impact. Sustenabilitate. Implicare. Inovatie. Povesti care ne inspira. Ne dorim sa facem cunoscute actiunile oamenilor care cresc astfel satul, cu viziune, mandrie si determinare. De asemenea, ne dorim ca aceasta prima editie a Galei initiativelor locale – Oamenii cresc satul sa aduca mai aproape de public dezvoltarea comunitara si sa prezinte modele ce pot fi puse in practica si replicate, pentru a dezvolta sanatos mediul rural romanesc, declara Marton Balogh, purtatorul de cuvant al retelei RuralNet.
Povestile de succes pe care vrem sa le evidentiem vorbesc despre:
- oameni care au depasit sentimentul de descurajare si neputinta si, impreuna, au decis sa actioneze, sa schimbe in bine ceva in comunitatea lor, in satul in care traiesc, muncesc, isi cresc copiii si intemeiaza familii (categoria Impreuna crestem satul)
-  institutii si autoritati publice locale din mediul rural, care au inteles ca sunt mai puternice si mai eficiente daca implica in proiectele, deciziile si actiunile lor oamenii locului (categoria Si statul creste satul)
-  organizatii de suport – ONG-uri, institutii, companii care sustin procese de dezvoltare comunitara in satul romanesc; cu alte cuvinte, organizatii care, desi nu sunt plasate neaparat in mediu rural, prin diverse instrumente si tipuri de interventii (formare/instruire, consultanta, finantari, conectare la resurse si oportunitati externe etc.), incurajeaza asociativitatea in mediul rural, cresc capacitatea de implicare, participare coerenta si cu impact a cetatenilor la deciziile si proiectele locale ce le afecteaza viata (categoria Sustinem oamenii sa-si creasca satul)
-  jurnalisti care au reflectat in mod constant, onest si consistent aventura prin care cetatenii, autoritatile publice si organizatiile de suport au trecut de-a lungul timpului, pentru a putea scrie povesti de succes in dezvoltare comunitara si rurala (categoria Cu inspiratie crestem satul)
Asteptam nominalizari pana pe 15 septembrie, ora 18:00, dupa care urmeaza perioada de jurizare ce se finalizeaza pe 30 septembrie 2015. Anuntarea rezultatelor jurizarii si decernarea premiilor vor avea loc in cadrul Galei initiativelor locale – Oamenii cresc satul, pe 13 octombrie 2015.

Mai multe informatii sunt disponibile aici.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile