«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Se reinfiinteaza Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati (ANES)

Postata in: Noutati legislative
Data: 2015-09-10

Camerea Deputatilor a adoptat in data de 9 septembrie 2015 proiectul de lege de modificare si completare a Legii nr. 202/2002 privind Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, republicata.

Unul dintre principalele amendamente sustinute de Guvern este reinfiintarea Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati (ANES), cu mentiunea ca denumirea ANES a conferit institutiei o mai buna vizibilitate atat in plan intern, cat si international, devenind marca recunoscuta in promovarea egalitatii de sanse intre femei si barbati.

Alte amendamente importante fac referire la mentinerea sintagmei “discriminare pe criteriul de sex”, in conformitate cu prevederile art.10 din Tratatul Uniunii Europene, si preluarea definitiei de “hartuire psihologica” din Decizia Comisei Europene C (2006)1624/3.

Ministerul Muncii, Familie, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prin Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, a sustinut acest proiect de lege de modificare si completare a Legii nr. 202/2002 privind Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, republicata.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile