«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Bune practici: Banca Cooperatista Jiul Targu Jiu

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-09-22

Banca Cooperatista Jiul este o institutie de credit constituita ca o asociatie autonoma de persoane fizice unite voluntar in scopul indeplinirii nevoilor si aspiratiilor lor comune de ordin economic, social si cultural, a carei activitate se desfasoara, cu precadere, pe principiul intrajutorarii membrilor cooperatori.

Rezultatele peste medie care recomanda Banca Cooperatista Jiul Targu Jiu ca buna practica sunt:

  • Responsabilitate fata de membri – numarul de membri, evolutia acestuia, relatiile cu membri – comunicare, transparenta, participarea/implicarea acestora in luarea  la decizei
  • Sprijin acordat membrilor in dezvoltarea unei afaceri/ activitati economice generatoare de venit - Credite in scopul dezvoltarii unei afaceri
  • Activitati menite sa imbunatateasca capacitatile financiare ale membrilor – consiliere, educatie financiara

Servicii financiare pentru membri din grupuri dezavantajate sau aflati in dificultate

Documentul complet este disponibil aici.

Acest material a fost elaborat in cadrul proiectul ICAR, implementat de catre Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania alaturi de 27 de parteneri. Scopul proiectului este infiintarea unui numar de 9 C.A.R. si dezvoltarea activitatii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare. In plus, se are in vedere Crearea a 36 de noi locuri de munca, din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: Bucuresti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia si Nord-Est. Proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritara: 6. “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile