«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Bune practici: Casa de Ajutor Reciproc Tractorul Brasov

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-09-23C.A.R. Tractorul Brasov I.F.N. asigura oportunitati financiare de economisire si creditare la standarde ridicate tuturor categoriilor sociale si de varsta, care doresc sa-si imbunatateasca nivelul de trai.

Rezultatele peste medie care recomanda Casa de Ajutor Reciproc Tractorul Brasov ca buna practica sunt:

  • Responsabilitate față de membri – numărul de membri, evoluția acestuia, relațiile cu membri – comunicare, transparență, participarea/implicarea acestora în luarea  la decizei
  • Sprijin acordat membrilor în dezvoltarea unei afaceri/ activități economice generatoare de venit - Împrumuturi în scopul dezvoltării unei afaceri
  • Activități menite să îmbunătățească capacitățile financiare ale membrilor – consiliere, educație financiară
  • Servicii financiare pentru membri din grupuri dezavantajate sau aflați în dificultate


Documentul complet este disponibil aici.

Acest material a fost elaborat in cadrul proiectul ICAR, implementat de catre Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania alaturi de 27 de parteneri. Scopul proiectului este infiintarea unui numar de 9 C.A.R. si dezvoltarea activitatii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare. In plus, se are in vedere Crearea a 36 de noi locuri de munca, din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: Bucuresti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia si Nord-Est. Proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritara: 6. “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile