«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Bune practici: Uniunea de Credit a regiunii Lodge Lane (Liverpool)

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-09-23

Misiunea Uniunii de Credit a regiunii Lodge Lane (Liverpool) este de a oferi servicii financiare accesibile pentru comunitate.

Rezultatele peste medie care recomanda Uniunii de Credit a regiunii Lodge Lane ca buna practica sunt:

  • Responsabilitate fata de membri – numarul de membri, evolutia acestuia, relatiile cu membri – comunicare, transparenta, participarea/implicarea acestora in luarea la decizei
  • Sprijin acordat membrilor in dezvoltarea unei afaceri/activitati economice generatoare de venit -Imprumuturi in scopul dezvoltarii unei afaceri
  • Activitati menite sa imbunatateasca capacitatile financiare ale membrilor – consiliere, educatie financiara
  • Servicii financiare pentru membri din grupuri dezavantajate sau aflati in dificultate

Prin furnizarea unui serviciu de economii si imprumuturi membrilor bazat pe principiile corporatiste, suntem capabilli sa ne ajutam membrii in procesul de imbunatatire a cunostintelor financiare, a intelegerii procesului, permitand astfel un control al aspectelor financiare din viata lor. Uniunea de Credit cuprinde una dintre zonele cele mai defavorizate economic si social din Anglia si Tara Galilor, Toxteth din Liverpool. 93,7% din cartierul Toxteth reprezinta 10 % din totalul zonelor defavorizate la nivel national. 52.9% din cadrul populatiei reprezentate de copii traiesc in saracie si 26.9% dintre adultii cu drept de munca nu au un loc de munca (http://liverpool.gov.uk/media/121041/princespark.pdf). O mare parte din membrii uniunii sunt persoane fara locuri de munca sau beneficiari ai ajutoarelor sociale.

Documentul complet este disponibil aici.

Acest material a fost elaborat in cadrul proiectul ICAR, implementat de catre Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania alaturi de 27 de parteneri. Scopul proiectului este infiintarea unui numar de 9 C.A.R. si dezvoltarea activitatii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare. In plus, se are in vedere Crearea a 36 de noi locuri de munca, din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: Bucuresti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia si Nord-Est. Proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritara: 6. “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile