«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Invitatie pentru realizarea unei Colectii de povestiri ONG

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2015-09-23

Sectorul ONG beneficiaza in prezent de o imagine publica deformata, increderea cetatenilor in organizatiile non profit continuand sa scada in ultimii ani. Implicarea in actiunile ONG-urilor a romanilor este cvasi-inexistenta, lucru ce se datoreza in parte accesului redus la informatii, a lipsei de promovare a cauzelor sustinute de ONGuri si a pasivitatii civice. Activistii ONG merita insa sa aiba parte de o mediatizare mai intensa deoarece sunt multe persoane care se dedica trup si suflet unor cauze nobile sau cu impact pe termen lung asupra viitorului nostru.

Din acest motiv, Fundatia Corona din Iasi initiaza campania "Nu uita! Sectorul ONG a schimbat lumea!" in cadrul proiectului "Cioc. Cioc. Cine este? ONG".

Va invitam astfel, sa va faceti cunoscuta munca, eforturile, povestile de viata prin intermediul unei scrisori adresate publicului larg. Toate scrisorile primite vor fi publicate pe website-ul proiectului si vor fi mediatizate online. Campania urmareste sensibilizarea celor din jur cu privire la schimbarile pe care activistii ONG le produc asupra societatii.

Fiecare scrisoare va incepe cu sintagma "Draga cititorule" si va prezenta un proiect, o actiune, un program de suflet al organizatiei in cauza. Sunt acceptate si relatari personale cu privire la experiente unice traite in cadrul actiunilor derulare. Nu este obligatoriu ca ONG-ul respectiv sa lucreze doar in domeniul umanitar, fiind acceptate toate sectoarele de activitate.

Dorim sa realizam o colectie de poveste a celor mai frumoase realizari a sectorului ONG romanesc. Vrem sa aratam cetatenilor ca munca noastra are valoare, iar oamenii ce activeaza in acest sector, in calitate de angajati sau voluntari, sunt promotori ai intereselor cetatenesti.

Va asteptam contributiile pe adresa roxana.romanica@fundatiacorona.ro pana pe data de 20 octombrie 2015.

Mai multe detalii cu privire la proiect, puteti gasi pe http://lumeaong.fundatiacorona.ro.

Sustine Sectorul ONG- singura societate cu raspundere nelimitata!

Proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009 - 2014. Mai multe detalii pe www.eeagrants.org.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile