«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Antreprenoriat-ul, inovatia si practicile de responsabilitate sociala - premiate in cadrul Galei CCIFER 2015

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2015-09-23

In cadrul Gala CCIFER 2015, de vineri, 18 septembrie au fost anuntati castigatorii premiilor CCIFER de anul acesta, dedicate antreprenoriatului, inovatiei si responsabilitatii sociale. Premiile au recompensat realizarile marcante ale membrilor contribuind la crearea  unui spatiu de inspiratie si schimb de bune practici in cadrul comunitatii CCIFER.

Dintre cei trei nominalizati la categoria inovatie, Groupama Asigurari, People Centric, Distrigaz Confort – GDF SUEZ Energy Romania, marele premiu a fost castigat de Distrigaz Confort - GDF SUEZ Energy Romania. Compania a  dezvoltat doua aplicatii inovante si unice pe piata din Romania : un termostat inteligent – SMART Termo si o solutie integrata de urmarire si analizare a tuturor fluidelor energetice pentru consumatorii industriali si tertiari-VERTUOZ. Cele doua solutii sunt realizate ca un raspuns al provocarilor eficientei energetice.
La categoria antreprenoriat, dintre cei trei nominalizati, DC INVEST, Eastwards Prospectus, GUIDECADEMY, antreprenorul Galei CCIFER este anul acesta GUIDECADEMY. Guidecademy este brandul sub care a fost lansata cartea « si acolo ce o sa faci ? » si dezvoltate servicii de consiliere. Cartea a fost publicata pentru a-i consilia pe cei interesati de emigrare si pentru a ajuta companiile care au dificultati in pastrarea si motivarea angajatilor generatiei millennial. Cartea a fost printre cele mai bine 100 de titluri vandute la Libraria Humanitas Cismigiu.

Premiul dedicat responsabilitatii sociale, a fost acordat membrului CCIFER, Renault. Ceilalti membri care au candidat anul acesta pentru categoria responsabilitate sociala au fost BRD Groupe Société Générale si Sodexo Pass Romania. In cadrul unui proiect de solidaritate realizat in parteneriat cu Asociatia Ateliere Fara Frontiere cu componenta de educatie, dezvoltare locala si mediu, Renault a donat 320 de calculatoare pentru 70 de scoli si ONG-uri din judetele Arges si Dambovita. Astfel, 10.000 de beneficiari vor avea acces la o educatie moderna. Proiectul are o componenta de mediu, prin reutilizarea deseurilor de echipamente electrice si electronice si o componenta sociala prin implicarea persoanelor cu dizabilitati care lucreaza pentru reconditionarea calculatoarelor.

Un premiu special al juriului a fost acordat anul acesta companiei Eastwards Prospectus. Infiintata in 2014 si singura galerie de arta contemporana din Romania care desfasoara un program de arta video, Eastwards Prospectus isi propune sa identifice cei mai cunoscuti artisti din tarile Europei de Est, cu scopul de a promova unicitatea si diversitatea culturala si artistica. Eastwards Prospectus vede arta contemporana ca vector de promovare a Romaniei.   

CCIFER doreste sa multumeasca  membrilor juriului din acest an: Franck Haettel-Presedintele Juriului (TOTAL Romania); Dana Gruia Dufaut (Gruia Dufaut Cabinet d’Avocats); Guillaume Leurent (Industrial Montaj); Jan Ptacek (Renault Commercial Roumanie); Andreea Toroiman (CCIFER); Christophe Weller (COS).

Sursa: http://www.ccifer.ro

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile