«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Bune practici: Uniunea de Credit din Manchester

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-09-23

Uniunea de Credit Manchester este o cooperativa financiara care isi doreste sa devina un furnizor de servicii complete destinate persoanelor apartinand diferitelor clase sociale, culturale si economice prin:

  •  Nevoile membrilor ca nucleu al activitatii uniunii de credit
  • Oportunitati de imbunatatire a capacitatii financiare a membrilor
  • Ofertarea de servicii excelente clientilor si;
  • Dezvoltarea si cultivarea relatiilor reciproce productive impreuna cu o serie de parteneri ai Uniunii de Credit Manchester.

 

Uniunea de Credit Manchester cuprinde, de asemenea, doua teluri sociale aditionale:

  • Sa contribuie la reducerea saraciei in cadrul comunitatii- Uniunea de Credit Manchester a adus beneficii comunitatii locale prin reducerea impactului negativ al excluziunii financiare si a costurilor ridicate ale providerilor cum ar fi furnizorii la domiciliu si creditorii.
  • Sa contribuie la regenerarea economica a comunitatii Rezultatele peste medie care recomand

Uniunea de Credit din Manchester ca buna practica sunt:

·        Responsabilitate fata de membri: Uniunea de Credit este responsabila fata de membrii sai in cadrul Adunarii Generale- desfasurand de asemenea si o serie de intalniri pentru a discuta in mod direct cu membrii care detin Uniuni de Credit.

·        Sprijin acordat membrilor in dezvoltarea unei afaceri: Uniunea de Credit ofera membrilor sai credite de consum personal - nu sunt imprumutate direct intreprinderilor. Cu toate acestea, exista multe exemple de mici intreprinzatori care imprumuta pentru a demara o afacere sustinuta de uniunea de credit. Exemplele ar include si persoanele care fac imprumuturi in scopul achizitionarii serviciilor de transport.

Documentul complet este disponibil aici.

Acest material a fost elaborat in cadrul proiectul ICAR, implementat de catre Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania alaturi de 27 de parteneri. Scopul proiectului este infiintarea unui numar de 9 C.A.R. si dezvoltarea activitatii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare. In plus, se are in vedere Crearea a 36 de noi locuri de munca, din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: Bucuresti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia si Nord-Est. Proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritara: 6. “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

 

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile