«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Bune practici: Scotcash - Organizatie Comunitara Financiara

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-09-25


Societate cu raspundere limitata fara actiuni, inregistrata drept Companie de Interes Comunitar(CIC)  "Scotcash este o Organizatie Comunitara Financiara, care contribuie la reducerea excluziunii financiare prin cresterea accesului la credite accesibile, conturi bancare de baza, la consultanta de inalta calitate legata de bani de si de alte produse financiare."

In realizarea obiectivelor, Scotcash isi trateaza afacerile, personalul si clientela cu grija si respect, facand in acelasi timp eforturi pentru a educa in mod continuu atat proprii angajatii, cat si pe ceilalti. Interactioneaza cu o populatie diversa, creand oportunitati si o sansa pentru auto-imbunatatire. (CREDO)

Serviciile oferite de Scotcash sunt menite sa ajute persoanele cele mai defavorizare de servicii financiare de masa, pentru a avea acces la credite accesibile, conturi bancare, conturi de economii si consiliere financiara.

Rezultatele peste medie care recomanda Scotcash ca buna practica sunt:

  • Incluziunea financiara a persoanleor defavorizate, non-bancabile si slab servite de serviciile bancare care nu pot accesa in mod normal servicii bancare de masa
  • Educarea in domeniul financiar / Dezvoltarea capacitatii financiare a clientilor sai
  • Credite/Imprumuturi
  • Servicii bancare etice din punct de vedere social
  • Scotcash a fost creat pentru a ajuta la a oferi o poarta de acces la serviciile financiare pentru cei care, fie din cauza unor situatii trecute sau actuale, au fost in imposibilitatea de a le accesa. Scotcash este mai mult decat o alta companie de imprumuturi, fiind in masura sa ofere o gama larga de servicii si produse, cum ar fi: credite accesibile, conturi de economii, pachete de uz casnic, conturi bancare de baza si consultanta financiara.

Documentul complet este disponibil aici.

Acest material a fost elaborat in cadrul proiectul ICAR, implementat de catre Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania alaturi de 27 de parteneri. Scopul proiectului este infiintarea unui numar de 9 C.A.R. si dezvoltarea activitatii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare. In plus, se are in vedere Crearea a 36 de noi locuri de munca, din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: Bucuresti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia si Nord-Est. Proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritara: 6. “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile