«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

"Varsta a treia - prioritate pe agenda publica": Sesiune de instruire - "Buna guvernare" 23-25 septembrie 2015

Postata in: Evenimente sector (Ro)
Data: 2015-09-24

De aproape 25 de ani, guvernele care s-au perindat pe la palatul Victoria au avut, fara exceptie, pe agenda lor, la capitolul prioritati - segmentul populatiei de varsta a treia, pensionarii. Dar, doar pe agenda si, mai ales, in preajma alegerilor electorale. Lovindu-se permanent de indiferenta autoritatilor, mult prea ocupate, asociatiile non-profit, organizatiile neguvernamentale, societatea civila in ansamblu, au strans randurile si au elaborat stategii si proiecte ambitioase, de viziune, dovedind inca o data ca directia europeana aleasa este cea mai buna.

Astfel, la inceputul acestui an, pe 20 martie, Asociatia C.A.R.P. "OMENIA" Bucuresti, in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii si Opportunity Associates Romania, a lansat proiectul "Varsta a treia - prioritate pe agenda publica".

Demersurile nu s-au oprit aici, ele continuand in perioada 3-5 iunie, tot in cadrul proiectului, cu sesiunea de instruire „Comunicarea interna si externa pentru organizatiile de tip retea", la care au participat membrii Comitetului Director, ai Biroului Permanent si Secretariatul General al Federatiei Nationale „OMENIA".

O alta etapa de implementare a acestui important proiect va avea loc zilele acestea, tot in cadrul unei sesiuni de instruire, avand ca tema „Buna guvernare".

Evenimentul se va desfasura pe perioada a trei zile, respectiv 23-25 septembrie a.c., in Sala de Conferinte a Colegiului Economic Viilor din Soseaua Viilor Nr. 38, Sector 5, Bucuresti si va reuni membrii Comitetului Director, ai Biroului Permanent si Secretariatul General al Federatiei Nationale „OMENIA".

Proiectul "Varsta a treia - prioritate pe agenda publica" isi propune, in prima faza, dezvoltatea capacitatii de advocacy si management al leadershipului Federatiei Nationale „OMENIA" a C.A.R.P-urilor din Romania, iar mai apoi cresterea capacitatii de implicare a celor 137 de asociatii active in cadrul Federatiei, cu un numar de peste 1.400.000 membri, la nivelul intregii tarii. Aceste obiective vor face posibila o alta abordare a problematicii persoanelor varstnice, cum de altfel exemplifica si presedintele Federatiei Natioanle „OMENIA", domnul ing. Gheorghe Chioaru: "Ne propunem sa crestem gradul de constientizare a drepturilor persoanelor varstnice la nivel national si, de asemenea, sa crestem capacitatea noastra de a pleda pentru consolidarea protectiei persoanelor varstnice din perspectiva drepturilor omului. Solidaritatea intre generatii, veniturile decente, oportunitatile de invatare pe tot parcursul vietii, participarea sociala, accesul la servicii socio-medicale sunt toate aspecte ale unei imbatraniri active demne si sanatoase".

Proiectul este finatat prin granturile SEE 2009 - 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania - Componenta 5 Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor. Retele si coalitii - Subcomponenta 5.1. Sprijin pentru coalitii si retele la nivel regional national si pentru think tank-uri, Operator FOND ONG - Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Perioada de implementare a proiectului: 1 martie 2015 - 30 aprilie 2016, pe o perioada de 14 luni. Bugetul proiectului este de 103.743,00 euro (cofinatare 29.430,00 euro).

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org si www.fondong.fdsc.ro

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile