«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Fundatia Estuar a inaugurat ieri o noua intreprindere sociala - Spalatoria Car Care

Postata in: Exemple de urmat
Data: 2015-10-02

Fundatia Estuar a inaugurat ieri o noua intreprindere sociala - Spalatoria Car Care, dezvoltata in cadrul proiectului "Sanse egale la angajare pentru persoanele vulnerabile", proiect cofinantat din Fondul Social European, in care parteneri sunt Fundatia Estuar, Organizatia Suedeza pentru Ajutor Individual si Fundatia Tinerete Fara Batranete.

Spalatoria auto Car Care este un concept inovativ de intreprindere sociala, care vine in intampinarea celor ce isi doresc cele mai bune servicii pentru propria masina, dar si sa ofere sprijin persoanelor din grupurile vulnerabile. Soferii pot opta pentru servicii de spalat auto interior si exterior, spalarea tapiteriei, precum si pentru servicii de detailing auto: degresat, cerat, polisat. Ce face speciala aceasta spalatorie este faptul ca in echipa care lucreaza zi de zi pentru a face masinile frumoase se afla persoane apartinand grupurilor vulnerabile (persoane cu dizabilitati, persoane care au abandonat scoala, persoane care provin din familii cu mai mult de doi copii sau monoparentale, persoane de etnie roma). Asadar, cei care aleg sa isi spele masina la Spalatoria Car Care, nu opteaza doar pentru servicii de calitate, ci si pentru a le oferi o mana de ajutor pentru o viata mai buna persoanelor cu dizabilitati si din grupurile vulnerabile.

Spalatoria Car Care este localizata in Strada Regenerarii, nr. 9-11, Sector 3, Bucuresti si functioneaza de luni pana vineri, intre orele 9 si 19, precum si sambata, de la 9 la 16.„Fundatia Estuar este o organizatie cu experienta in Romania, de peste 20 de ani oferim servicii sociale pentru persoanele cu probleme de sanatate mintala. Iar din acest an am decis sa intram in domeniul antreprenoriatului social, sa le oferim beneficiarilor nostri posibilitatea de a se angaja in intreprinderile social initiate de Estuar”, a declarat Amedeea Enache, Director executiv Fundatia Estuar.

”Spalatoria auto este un loc in care invatam in fiecare zi cum putem fi mai buni, ce putem face mai bine pentru a le echilibra viata colegilor mei cu probleme de sanatate mintala sau din grupuri defavorizate. Sunt mandru ca ii am colegi si sper ca peste cativa ani sa fim tot aici, mai puternici si din ce in ce mai buni”, a precizat managerul intreprinderii sociale Spalatoria Car Care, Dan Oproiu.

”Aceasta spalatorie este a viitorului pentru ca ne ajuta si pe noi, si si oamenii pleaca de aici cu masinile curate, iar noi avem satisfactia ca am facut un lucru bine”, a marturisit L., angajat al spalatoriei tocmai inaugurate.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile