«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Economia sociala - climat propice pentru conservarea traditiei

Postata in: Stiri IES
Data: 2015-10-02

Este vizibil faptul ca exista numeroase comunitati ale caror nevoi sunt insuficient acoperite de catre sectorul public sau privat. La fel de vizibila este si nevoia de a pastra vie traditia si arta mestesugului. 

Asociatia Mestesuguri de Campie organizeaza in data de 10-11 octombrie conferinta „Mestesugul si rolul structurilor de economie sociala in pastrarea traditiei" la sediul organizatiei din comuna Rascruci, judetul Cluj.

Evenimentul se adreseaza persoanelor care indragesc traditia si sunt constiente de importanta originilor in procesul de dezvoltare a comunitatii. La discutie vor participa angajati ai Structurilor de Economie Sociala care au domeniul de activitate axat pe mestesug, organizatii culturale, designeri,  precum si artisti mestesugari din sfera accesoriilor hand-made, a costumelor populare, a broderiilor si produselor naturale, precum si specialisti din cadrul unor institutii culturale.


Cu acest prilej, vom aprofunda discutia privind posibilitatile de abordare a mestesugului de catre structurile de economie sociala si rolul acestora in pastrarea si promovarea traditiilor.

Gazda, Asociatia Mestesuguri de  Campie a fost infiintata in cadrul proiectului european finantat prin Programul Operational pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) SES-am deschide-te!; aceasta ofera inca de la inceputul anului 2015 locuri de munca persoanelor care au acces limitat pe piata muncii, din mediul rural, in calitate de structura de economie sociala.  Asociatia produce in atelierul propriu tesaturi realizate exclusiv din materiale naturale la razboaie de tesut traditionale.

In cele doua zile petrecute in natura, dimensiunea folclorica va fi antrenata de invitatii din universul mestesugurilor,  intr-o ambianta inspirata de Muzeul Etnografic al Fundatiei Kallos Zoltan.

Persoanele care activeaza intr-o Structura  de Economie Sociala, designeri, mestesugari, organizatii culturale sau artisti care sunt dornici sa participe la activitatile organizate sunt rugati sa ne scrie  la adresa office@climbcenter.ro . Inscrierile se realizeaza in limita locurilor disponibile pana in 5 octombrie 2015.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile