«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Asociatia Textilia - sansa pentru categoria de persoane vulnerabile provenite din mediul rural sau din zone izolate

Postata in: Stiri IES
Data: 2015-10-14

Asociatia Textilia este o Structura de Economie Sociala cu sediul de activitate in localitatea Sic din  judetul Cluj,  creata pentru a satisfice nevoile societatii actuale in materie de produse textile brodate si prin oferte de locuri de munca. In prezent, localitatea Sic numara 2.900 de locuitori, insa tot mai multi aleg sa isi paraseasca caminul in cautarea unui loc de munca. Aici intervine Textilia, care isi propune sa creeze noi oportunitati de lucru si oferte de cursuri de calificare pentru cei patru angajati.

SES-ul isi desfasoara activitatea cu persoane angajate din categoria grupurilor vulnerabile. Activitatea structurii isi propune sa genereze venituri prin confectionarea de obiecte textile atent mestesugite atat cu motive traditionalespecifice zonei de Campie Transilvana, cat si motive traditionale adaptate decoratiunilor moderne. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Conceptul de economie sociala a luat nastere din necesitatea de a gasi solutii noi si inovatoare unor probleme sociale, economice sau de mediu. Este vizibil faptul ca exista numeroase comunitati ale caror nevoi sunt insuficient acoperite de sectorul public sau privat. Utilizand principii ale afacerilor clasice si invatand din actele generoase ale organizatiilor caritabile, intreprinderile sociale rezolva probleme sociale prin metode specifice afacerilor, precum producerea si vanzarea de produse sau servicii. Cu toate acestea, scopul final nu este acela de a obtine profit, ci de a aduce lumea cu un pas mai aproape de bunastare.

Managerul Asociatiei Balogh Tibor este de parere ca structura de economie sociala pe care o manageriaza reprezinta o sansa pentru categoria de persoane vulnerabile provenite din mediul rural sau din zone izolate,  care au nevoie de un loc de munca. Este pentru echipa care lucreaza  in atelier un prilej,  de promovare, pastrare si transmitere a motivelor traditionale  care se regasesc pe covoare, fete de masa, perne decorative, textile decorative .

Cu toate ca centrul activitatii  il constituie realizarea produselor traditionale , clientii au posibilitatea de a opta pentru modele stilizate care pot patrunde in casele secolului nostru. Produsele create in atelierul Textilia pot fi achizitionate de la punctul propriu de vanzare din satul Sic, sau prin intermediul magazinului online. Obiectele de artizanat mai pot fi zarite si in cadrul taberelor etnografice sau in vitrinele magazilenor de artizanat din Cluj-Napoca.

Textilia creaza prin produsele confectionate o simbioza intre traditie si nevoile actuale. Mai mult decat atat, reuseste sa faca acest lucru in timp ce ofera locuri de munca si specializare persoanelor din grupuri vulnerabile.

Mai multe informatii despre Asociatia Textilia, produse si comenzi pot fii gasite accesand website-u organizatiei http://textilia.ro/despre-noi.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile