«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Au fost selectati finalistii pentru Competitia Europeana de Inovare Sociala: "Noi Modalitati de Crestere"

Postata in: Incluziune financiara
Data: 2015-10-26

Zece antreprenori sociali europeni concureaza pentru trei premii de €50,000

Finalistii anului 2015 ai Competitiei Europene de Inovare Sociala au fost selectati din lista de 30 de semifinalisti si un total de peste 1400 de aplicanti din mai mult de 40 de tari.

Competitia din acest an a cautat in mod specific idei care sa promoveze ”Noi Modalitati de Crestere” in societatea Europeana. Ideea din spatele competitiei este sa creeze si sa permita noi modalitati de crestere economica care pot crea schimbari sistemice si un impact pozitiv asupra societatii.

Ideile selectate au potentialul de a aduce valoare indivizilor, comunitatilor, tarilor si chiar unor regiuni intregi, si sa reflecte probleme si inrijorarile din centrul multor vieti ale europenilor. Inovatiile doresc sa creeze solutii si sa raspunda unor preocupari, precum cea a imbatranirii populatiei, risipa de mancare, productie durabila, agricultura organica si accesibilitate.

Finalistii provin din mai multe tari europene, precum Belgia, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia si Poland, si ideile lor reflecta creativitatea unei generatii de europeni care au trait in perioada de crestere si ascensiune si au o viziune pentru inovare si pentru a crea un model de crestere mai sustenabil:

  • Apiform – Sit-in beekeeping – Bosnia si Herzegovina
  • De Landgenoten – Belgia
  • LastMinuteSottoCasa – Italia
  • Mela Wear – Germania
  • Phee – Grecia
  • Samaritan Mobile Care Complex – Letonia
  • Smart Hearing Aid – Croatia
  • The Freebird Club – Irlanda
  • The Social Good Vending Machine – Polonia
  • Wheeliz – Franta


Cei 30 de semi-finalisti au participat la academia de mentoring din Viena in luna Septembrie, unde au lucrat alaturi de experti in inovare sociala, pentru a-si perfectiona ideile si dezvolta planul de business inainte de a-l prezenta juriului. Juriul este format din inovatori sociali de succes din toate zonei Europene, care evalueaza in mod critic puterea fiecarui plan de business si care au selectat cele mai promitatoare 10 idei.

Agata Stafiej-Bartosik, membru al juriului si Director de Program pentru Polonia a comentat: “Cred ca pot vorbi in numele tuturor atunci cand spun ca a fost o misiune dificila aceea de a selecta doar 10 finalisti - am fost inspirati de calitatea semi-finalistilor, precum si de viziunea sau determinarea pe care le-au demonstrat prin propunerile lor. Este fantastic sa vedem oameni care inoveaza in toata zona Europei, aceste proiecte au un potential real pentru o crestere sustenabila si un viitor pozitiv. Felicitari tuturor finalistilor!”

Gabriela Sonnleitner, CEO al Magdas Social Business marturiseste: “A fost o reala placere sa fim gazdele pentru academia de mentorat la hotelul nostru din Viena. La randul nostru, am fost selectati ca finalisti pentru competitia din anul 2013 – nu am castigat la acel moment, dar drumul pana acolo si sprijinul pe care l-am gasit participand la aceasta competitie ne-a ajutat sa ajungem acolo unde suntem astazi – un business social de success, care ofera oportunitati de angajare pentru refugiati.
Competitia Europeana de Inovare Sociala este despre identificarea ideilor grozave si, chiar daca nu toate vor fi castigatoare, faptul ca sunt selectate ca semi-finalisti sau finalisti este un castig fantastic. Mergi inainte cu incredere - organizatia ta poate si va schimba lumea, putin cate putin si este o intreaga retea acolo in Europa pentru a te sprijini.”

Cei zece finalisti vor concura pentru sansa lor de a castiga unul din cele trei premii de €50,000 la ceremonia din Bruxelles din data de 25 noiembrie. Inscrierile la acest eveniment se pot realiza pe pagina: bit.ly/EUSICawards
 

Urmariti competitia pe Twitter: @EUSocialInnov #diogochallenge



Semi-finalistii in gradina hotelului Magdas din Viena, in timpul sesiunii de mentoring

Semi-finalistii si mentorii lor la Hotelul Magdas, la academia de mentoring

NOTE PENTRU EDITORI

Despre Competitia Europeana de Inovare Sociala


Competitia Europeana de Inovare Sociala, lansata in memoria lui Diogo Vasconcelos, reprezinta o provocare si este organizata de catre Comisia Europeana in toate tarile Europene, iar anul acesta se afla la a treia editie. Competitia din anul 2015 are ca tema principala ”Noi Modalitati de Crestere”, si cauta sa foloseasca inovarea sociala cu scopul de a trasa un drum pentru o crestere mai sustenabila in Europa.

Competitia este organizata de Comisia Europeana, sprijinita de Nesta, Kennisland, Shipyard, Impact Hub si Matter&Co.

Puteti vedea anuntul cu privire la finalisti aici.
Pentru informatii cu privire la competitiile precedente si proiecte castigatoare: 2014  si 2013

Pentru contact de presa si cereri de interviu, va rugam sa contactati:

Sarah Randall        sarahrandall@matterandco.com     +44 (0)208 533 8893
Rachel Pidgeon         rachel@matterandco.com         +44 (0)208 533 8893

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile