«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

Caravana Mesteshukarilor sau obiecte de design "responsabile": o intalnire la Sibiu intre designeri si mestesugari romi

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2015-11-04

Caravana Mesteshukarilor sau obiecte de design "responsabile": o intalnire la Sibiu intre designeri si mestesugari romi
8-12 noiembrie 2015, Piata Mica Sibiu
Deschidere: duminica 8 noiembrie 2015, ora 11.30, langa Podul Minciunilor



Caravana Mesteshukarilor MBQ Mobil este un proiect al Romano ButiQ, demarat in 2015, care urmareste sa imbine modalitatile de functionare ale economiei sociale cu vechile traditii mestesugaresti rome si creativitatea contemporana in materie de design de produs si vestimentar. Astfel, proiectul implica persoane defavorizate social in promovarea de obiecte realizate de artizani romi in colaborare cu designeri contemporani.

Caravana Mesteshukarilor se lanseaza la Sibiu intr-un magazin mobil, plasat in Piata Mica, in perioada 8-12 noiembrie 2015. 

Duminica 8 noiembrie 2015, ora 11.30, Caravana Mesteshukarilor ii asteapta pe sibieni langa Podul Minciunilor sa afle mai multe despre proiect si sa ciocneasca un pahar pentru „baht” (noroc).

Produsele prezentate sunt dedicate diferitelor tipuri de publicuri, de la sibieni tineri, curiosi de abordari inovative ale obiectelor traditionale, pana la turisti romani si straini, doritori de obiecte cadou, emblematice locului, prelucrate in note contemporane.

Caravana Mesteshukarilor ofera vizitatorilor produse decorative folositoare, de la platouri din lemn de diverse dimensiuni si forme, cosuri din rachita si coaja de alun pentru scopuri diverse, pana la ustensile de bucatarie si pentru casa.

Turistii vor putea gasi suveniruri si mici cadouri, usor de transportat, manufacturate din argint, lemn, textil, piele, cupru, fier, rachita si coaja de alun.

Pentru cei atenti la detalii si pasionati de design, Caravana Mesteshukarilor a pregatit obiecte premium, realizate in colaborare cu designeri, pe baza de materiale cu o valoare ridicata, precum argint, cupru, alama, piele si textile de cea mai inalta calitate: accesorii din piele, argint si textile, ustensile de gatit din cupru si alama, obiecte de decor. Acestea pot fi customizate si in functie de preferintele vizitatorilor.

Si nu in ultimul rand, Caravana Mesteshukarilor invita vizitatorii sa admire produse vestimentare inspirate de portul traditional romani, create in colaborare cu designeri de moda si realizate de croitorese rome.



Prin colaborarea cu mestesugari romi, Caravana Mesteshukarilor ofera sansa unei dezvoltari reale celor care doresc sa revalorizeze mestesugul traditional rom, aducandu-l in prezent si in fata publicului larg.
Destinate acoperirii nevoilor contemporane de reconectare a vietii la natural si de protejare a mediului inconjurator, produsele decorative oferite de Caravana Mesteshukarilor implica o materie prima curata, cunoasterea unui mestesug trecut prin lunga proba a timpului, maini iscusite si o utilitate majora imediata.


Manager proiect:
Dana Ichim, 0720 220 025
mbq.mobil@gmail.com
www.caravana-mbq.ro
www.facebook.com/CaravanaMesteshukarilor

///////
MBQ Mobil este una dintre cele 7 afaceri sociale lansate prin Proiectul „ButiQ.7” , cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”. Mai multe detalii despre proiectul ButiQ.7 sunt disponibile aici: http://butiq7.romanobutiq.ro/

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile