«  Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013  »

EcoSocial Mestesug lanseaza "Colectia de iarna" Cosulete impletite manual, cu haine de Sarbatoare

Postata in: Actualitate in Romania
Data: 2015-12-02


27.11.2015, satul Lunca, judetul Tulcea: Atelierul social de impletit papura, EcoSocial MESTESUG, a creat o serie de produse frumos ornate si vopsite in spiritul Sarbatorilor de Iarna.

Atelierul EcoSocial Mestesug Lunca lanseaza "Colectia de iarna" Cosulete impletite manual, cu haine de Sarbatoare www.ecosocialmestesug.ro

Cei 5 mestesugari din cadrul atelierului au lucrat intens, cu pricepere si seriozitate, pentru a pregati un stoc de cosulete, ghivece, papuci si alte obiecte decorative cu care vor participa la targurile organizate in luna decembrie in Bucuresti.

In perioada urmatoare ne gasiti la targurile:
1. Impact fair – Targul cadourilor cu suflet de la Impact Hub Bucharest, in perioada 5-6 decembrie
 si
2. Targul cadourilor de Craciun de la INSTITUTE, The Cafe, in perioada 10-11 decembrie

Puteti participa activ la sustinerea locurilor de munca ale angajatilor din cadrul atelierului de impletit papura din satul Lunca, judetul Tulcea, achizitionand in acest an cadouri ecologice, etice si incarcate cu un puternic mesaj social.



EcoSocial MESTESUG isi propune revigorarea mestesugurilor traditionale din Delta Dunarii, oferind o utilitate practica celor mai mari resurse regenerabile de aici: stuful si papura.

In satul Lunca, comuna Ceamurlia de Jos au fost instruite si certificate in mestesugul ”impletirii papurei”, 12 persoane din comunitate care fac parte din grupuri vulnerabile, respectiv femei in situatii de risc si persoane care locuiesc in comunitati izolate, cu scopul de a le oferi oportunitati de integrare pe piata muncii. 5 dintre acestea, au fost angajate in cadrul noului atelier, EcoSocial Mestesug.
 
Asociatia EcoSocial Mestesug Lunca este o intreprindere sociala infiintata in cadrul proiectului Solutii integrate pentru probleme sociale si de mediu, initiat si derulat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis in parteneriat cu Primaria Ceamurlia de Jos, Asociatia Letea in UNESCO, Primaria Comunei Tarcau si Asociatia Partener pentru Tine din Merisani. 

In cadrul proiectului au fost infiintate 5 intreprinderi sociale, ce adopta modelul economiei sociale, integrand persoane vulnerabile in ateliere de mestesuguri si de valorificare a deseurilor.  
 
Proiectul este cofinantat din fondul social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati: Mihaela Feodorov, 0784 171 271, office[at]eco-social.ro.

 

ANUNTURI / STIRI ORGANIZATIE
Evenimente Stiri Resurse Cercetari
toate stirile
Evenimente Angajari Training
toate anunturile